K tradičnímu kynutému mazanci je tento nekynutý dobrou a rychlejší alternativou. Vyzkoušejte!
Ingredience
Postup
Máslo utřeme do pěny s cukrem. Postupně přidáme vejce, po částech zatřeme do směsi tvaroh, citrónovou šťávu i jemně strouhanou kůru, med a rum. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a muškátovým oříškem. Na válu spojíme s tvarohovou směsí a dobře vypracujeme v hladké těsto, do kterého přidáme hrozinky a mandle. Vypracujeme bochánek, který pečeme na plechu vyloženém papírem. Před vložením do trouby bochánek nařízneme na povrchu do křížku, potřeme vajíčkem, posypeme hrstičkou sekaných mandliček a vložíme do dobře předehřáté trouby. Pečeme na 180 °C cca 40 minut.
Když je mazanec na stole, teprve teď jsou Velikonoce plotnou posvěcené. Tak ať se všechno povede!