fbpx

Inspirace do kuchyně

Velikonoční mazanec nekynutý s tvarohem

K tradičnímu kynutému mazanci je tento nekynutý dobrou a rychlejší alternativou. Vyzkoušejte!

Ingredience

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 150 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 130 g moučkového cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • ½ lžičky strouhané citrónové kůry
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce rozinek
  • 2 lžíce sekaných mandlí
  • 1 vejce na potření
  • Postup

    Máslo utřeme do pěny s cukrem. Postupně přidáme vejce, po částech zatřeme do směsi tvaroh, citrónovou šťávu i jemně strouhanou kůru, med a rum. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a muškátovým oříškem. Na válu spojíme s tvarohovou směsí a dobře vypracujeme v hladké těsto, do kterého přidáme hrozinky a mandle. Vypracujeme bochánek, který pečeme na plechu vyloženém papírem. Před vložením do trouby bochánek nařízneme na povrchu do křížku, potřeme vajíčkem, posypeme hrstičkou sekaných mandliček a vložíme do dobře předehřáté trouby. Pečeme na 180 °C cca 40 minut.
    Když je mazanec na stole, teprve teď jsou Velikonoce plotnou posvěcené. Tak ať se všechno povede!

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší akce Heřmaňák: 10. června, 8:30 – 13:30.

    Malý a útulný lokální trh s mnoha stolky k posezení ve stínu stromů, kde s vlastním keep cupem dostanete slevu…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Náplavka: 10. června, 8:00 – 14:00

    Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy.…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Kubáň v úterý 6.6. a čtvrtek 8.6. už s českými jahodami!

    I ve všední dny má Kubáň co nabídnout! Na trhu budou pravidelně dvoje české jahody z Kunratic! A také květák,…
    Více informací zde