fbpx

Inspirace do kuchyně

PODZIMNÍ HRUŠKOVÝ KOLÁČ

K podzimu patří teplá voňavá jídla. K neděli patří voňavý koláč. Co z toho vyplývá? Upečeme si podzimní hruškový koláč!

Ingredience

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 6 lžic mléka
  • 3 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr nebo na špičku nože vanilky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaového nebo čokoládového prášku
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka perníkového koření
  • špetka strouhané citrónové kůry
  • 200 ml rozpuštěného másla
  • 5 ks zralých hrušek (čerstvé či kompotované)
  • Postup

    Z uvedených surovin vymícháme v misce metličkou hladké těsto. Do vymazané koláčové formy nalijeme těsto a poklademe naříznutými na proužky půlkami hrušek.

    Pečeme v předehřáté troubě v režimu horkovzduch cca 45 minut při teplotě 180 °C.

     

    Líbil se Vám recept?

    Svatomartinská husa a nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 9. listopadu, 8:30 – 13:30.

    Svatomartinské hody na Heřmaňáku tuto sobotu od 8.30 do 14:00! Husí stehna, dva druhy zelí, knedlík. Na místě, i balené…
    Více informací zde

    Nejbližší farmářský trh – sobota 9. listopadu

    Víno, pečená husa, husí delikatesy i skvělá zábava na jednom místě! Přijďte ochutnat první vína letošního ročníku! Degustační festival mladých…
    Více informací zde

    Sobota 9. listopadu – na Kubáni vítáme sv. Martina

    V sobotu 9. listopadu na Kubáni přivítáme svatého Martina – bílého koně sice nečekejte, ale mladá vína a husí speciality…
    Více informací zde