ŠKVARKOVÉ PAGÁČKY z kynutého těsta, mašlované vejcem a smetanou, sypané uzenými solenými mandličkami a uzenou solí. Fenomenální spojení chutí s křehkostí pečiva, přesně pro chvíli, kdy už máte sladkého dost. Když je venku taková zima, dát si škvarky, není žádná dietní chyba.
Ingredience
Postup
Připravíme kvásek: do malého množství vlahého mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme půl lžičky cukru a lžíci mouky. Dobře rozmícháme a pod utěrkou na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme mouku a zpracujeme ji s vykynutým kváskem, přidáme vejce a po částech zapracujeme mléko a mleté škvarky.
Vypracujeme těsto, necháme vykynout a poté na pomoučeném vále rozválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme kolečka.
Na plechu je potřeme vejcem rozmíchaným se smetanou, posypeme nasekanými uzenými mandlemi a uzenou solí.
V předehřáté troubě na 170 °C peču 25 minut.