fbpx

Inspirace do kuchyně

Jitrnice a lepenice

Variací na oblíbenou jihočeskou pochoutku lepenici je hned několik. Základem jsou vždy dobré vařené brambory, domácí kysané zelí, smažená cibulka a čerstvé křupavé škvarky. Takto upraveným bramborám s kysaným zelím se říká lepenice či kočičák. A k jitrnici neznám nic chutnějšího!

Ingredience

  • 12 brambor
  • sůl, kmín
  • velká miska domácího kysaného zelí
  • hrst křupavých škvarků
  • 2 cibule
  • 4 jitrnice
  • Postup

    Brambory oloupeme a v osolené vodě s kmínem uvaříme doměkka.

    Poté se brambory rozmačkáme šťouchadlem a přidáme ohřáté škvarky.

    Vše  dobře zamícháme a přidáme  porce syrového kysaného zelí.

    Nevaříme, jen lehce promícháme a posypeme na sádle osmaženou cibulkou.

    Podáváme jako přílohu k opečeným jitrničkám.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší akce Heřmaňák: 10. června, 8:30 – 13:30.

    Malý a útulný lokální trh s mnoha stolky k posezení ve stínu stromů, kde s vlastním keep cupem dostanete slevu…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Náplavka: 10. června, 8:00 – 14:00

    Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy.…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Kubáň v úterý 6.6. a čtvrtek 8.6. už s českými jahodami!

    I ve všední dny má Kubáň co nabídnout! Na trhu budou pravidelně dvoje české jahody z Kunratic! A také květák,…
    Více informací zde