fbpx

Inspirace do kuchyně

Jitrnice a lepenice

Variací na oblíbenou jihočeskou pochoutku lepenici je hned několik. Základem jsou vždy dobré vařené brambory, domácí kysané zelí, smažená cibulka a čerstvé křupavé škvarky. Takto upraveným bramborám s kysaným zelím se říká lepenice či kočičák. A k jitrnici neznám nic chutnějšího!

Ingredience

  • 12 brambor
  • sůl, kmín
  • velká miska domácího kysaného zelí
  • hrst křupavých škvarků
  • 2 cibule
  • 4 jitrnice
  • Postup

    Brambory oloupeme a v osolené vodě s kmínem uvaříme doměkka.

    Poté se brambory rozmačkáme šťouchadlem a přidáme ohřáté škvarky.

    Vše  dobře zamícháme a přidáme  porce syrového kysaného zelí.

    Nevaříme, jen lehce promícháme a posypeme na sádle osmaženou cibulkou.

    Podáváme jako přílohu k opečeným jitrničkám.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 7. prosince, 8:30 – 13:00

    Heřmaňák je menší, příjemný útulný farmářský trh s kvalitní nabídkou čerstvé zeleniny, ovoce, pečiva, uzenin, vajíček z chovu s volným…
    Více informací zde

    Nejbližší farmářský trh Náplavka – sobota 7. prosince

    Farmářský trh Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Každou sobotu (kromě ledna) najdete na břehu Vltavy…
    Více informací zde

    Nejbližší trh na Kubáni 3. a 5. prosince

    S přicházející zimou se tenčí nabídka zeleniny, proto stánek Zelenina Malých bude jezdit do konce prosince už jenom v sobotu.…
    Více informací zde