fbpx

Inspirace do kuchyně

Jitrnice a lepenice

Variací na oblíbenou jihočeskou pochoutku lepenici je hned několik. Základem jsou vždy dobré vařené brambory, domácí kysané zelí, smažená cibulka a čerstvé křupavé škvarky. Takto upraveným bramborám s kysaným zelím se říká lepenice či kočičák. A k jitrnici neznám nic chutnějšího!

Ingredience

  • 12 brambor
  • sůl, kmín
  • velká miska domácího kysaného zelí
  • hrst křupavých škvarků
  • 2 cibule
  • 4 jitrnice
  • Postup

    Brambory oloupeme a v osolené vodě s kmínem uvaříme doměkka.

    Poté se brambory rozmačkáme šťouchadlem a přidáme ohřáté škvarky.

    Vše  dobře zamícháme a přidáme  porce syrového kysaného zelí.

    Nevaříme, jen lehce promícháme a posypeme na sádle osmaženou cibulkou.

    Podáváme jako přílohu k opečeným jitrničkám.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 3. srpna, 8:30 – 13:00.

    Začala letní sezona, na Heřmaňáku už tradičně s nejlepšími třešněmi z Litoměřic. Menší, příjemný útulný farmářský trh s kvalitní nabídkou…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Náplavka: 27. července 2024, 8:00 – 14:00

    Farmářský trh Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Každou sobotu (kromě ledna) najdete na břehu Vltavy…
    Více informací zde

    Nejbližší trh na Kubáni v úterý 23. 7. a ve čtvrtek 25. 7.

    Na Kubáni se ve čtvrtek poprvé představí pan Poslušný a přiveze pro Vás krásné polodrahokamy  a šperky z nich. Od…
    Více informací zde