Baví mě čerstvá, sezonní, kreativní, pestrá, zdravá, ale přitom chutná, kuchyně bez masa.
Každý nový recept nebo surovina je pro mě velkou výzvou, kterou se nebojím pokořit.
šéfkuchař Petr Klíma
Petr Klíma většinu svých životních a gastronomických zkušeností nasbíral na svých cestách v blízkém i dalekém zahraničí. /Anglie, Nový Zéland, Francie/.
Dvanáct let působil jako šéfkuchař dejvické restaurace Country life. Tady využíval možnosti zkoušet mnoho nových a neznámých surovin zdravé výživy a uplatňovat je v receptech, kterých připravil již přes pět set.
Od září 2022 vaří ve školní jídelně na Hanspaulce. V osmičlenném týmu denně připraví kolem 650 porcí, strávníci mají na výběr z masového a vegetariánského jídla, postaráno je i o děti s bezlepkovou dietou nebo diabetiky.
Pro vaření i výuku může Petr Klíma čerpat ze své vlastní knihovny, je autorem třech veganských kuchařek: Zeleninové kuchařky – z farmy přímo na váš stůl, Luštěninové kuchařky se spoustou zeleniny a Obilovinové kuchařky, všechny vyšly v nakladatelství Smart Press, a také na blogu www.greenwayfood.cz, kam pravidelně přidává originální recepty i dojmy z vedení jídelny a kroužku vaření pro děti.