Inspirace do kuchyně

Vláčný jablečný chlebíček

Jablka mu dodají vláčnost, koření a ořechy zajímavou chuť. Je skvělý k snídani s bílým jogurtem nebo k odpolednímu čaji. Vláčný vydrží i několik dní.

Ingredience

  • 3 menší vejce
  • 80 g třtinového cukru
  • 50 g rostlinného oleje
  • 135 g polohrubé mouky
  • 65 g hladké celozrnné mouky (špaldové, pšeničné)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • 300 g oloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek
  • 50 g vlašských ořechů (hrubě mleté či nasekané)
  • Postup

    Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny, pak pomalu zašlehejte olej.
    Mouky smíchejte se sodou, skořicí a špetkou soli. Přisypte do vaječné pěny a dobře promíchejte. Přidejte nastrouhaná jablka a nakonec vlašské ořechy.
    Těsto dobře promíchejte a přendejte do menší chlebíčkové formy (ca. 25×10 cm) předem vymazané a vysypané.

    Chlebíček pečte v troubě vyhřáté na 170 st. (horní/dolní ohřev) asi 30-40 minut, špejlí si ověřte, že je propečený. Nechte zčásti vychladnout ve formě, teprve pak opatrně vyklopte na chladicí mřížku.

    Líbil se Vám recept?

    Koupit můžete potraviny z farem a biofarem, nebo designové oblečení, keramiku, umělecko-řemeslné artefakty, sejít se tu s přáteli na kávu,…
    Přečíst celý článek
    V říjnu u nás (mimo jiné) zakoupíte: česká jablka v konzumní zralosti, nejrůznější dýně, lesní houby, med a koření, mikrogreens a bylinky a bylinková pesta, vázané a hrnkové květiny a krásné podzimní věnečky. Dále nakládané zelí, zelné saláty, kimči a okurky. Samozřejmostí je maso a zvěřina, vejce typu "1", čerstvé sladkovodní i mořské ryby, uzené ryby a nejrůznější rybí saláty a speciality a mnoho dalšího Více informací