fbpx

Inspirace do kuchyně

Tousty s jablky a Camembertem

Nechce se vám vařit složité jídlo? Dejte si tousty potřené  sádlem, doplněné pikantním sýrem, navinulým jablkem a slaninou. Sádlo zde hraje stěžejní roli, proto jej nenahrazujte máslem ani nevynechávejte. Připravili byste se o propojení chutí.
A nebojte, sádlo není nezdravé, jak se dřív tvrdilo. Naopak, nám prospívá, ve svém složení má ideální poměr tzv. esenciálních mastných kyselin, které jsou navázány právě v tucích. A v neposlední řadě se v něm dobře rozpouštějí a tedy vstřebávají  vitamíny,  A, D, E a K.

 

Ingredience

  • bílá bageta nebo bílé toustové chleby
  • anglická slanina
  • sýr typu Camembert
  • kyselá jablka
  • vepřové sádlo
  • sůl
  • Postup

    Bagetu si nakrájejte na plátky, které potřete velmi slabou vrstvou sádla a osolte je. Sádlo zde hraje velmi důležitou roli a dává receptu tu správnou chuť!

    Jablíčka zbavte jádřince, neloupejte je a nakrájejte na měsíčky (asi 1,5 cm).

    Na každou bagetku dejte asi tři kousky jablíčka, na něho položte kousek sýru a navrch dejte 1-2 plátky slaniny.

    Tousty dejte péct na plechu na 180 stupňů, dokud anglická slanina nezačne zlátnout.

    Líbil se Vám recept?

    Svatomartinská husa a nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 9. listopadu, 8:30 – 13:30.

    Svatomartinské hody na Heřmaňáku tuto sobotu od 8.30 do 14:00! Husí stehna, dva druhy zelí, knedlík. Na místě, i balené…
    Více informací zde

    Nejbližší farmářský trh – sobota 9. listopadu

    Víno, pečená husa, husí delikatesy i skvělá zábava na jednom místě! Přijďte ochutnat první vína letošního ročníku! Degustační festival mladých…
    Více informací zde

    Sobota 9. listopadu – na Kubáni vítáme sv. Martina

    V sobotu 9. listopadu na Kubáni přivítáme svatého Martina – bílého koně sice nečekejte, ale mladá vína a husí speciality…
    Více informací zde