Inspirace do kuchyně

Tousty s jablky a Camembertem

Tousty s jablky a Camembertem

Nechce se vám vařit složité jídlo? Dejte si tousty potřené  sádlem, doplněné pikantním sýrem, navinulým jablkem a slaninou. Sádlo zde hraje stěžejní roli, proto jej nenahrazujte máslem ani nevynechávejte. Připravili byste se o propojení chutí.
A nebojte, sádlo není nezdravé, jak se dřív tvrdilo. Naopak, nám prospívá, ve svém složení má ideální poměr tzv. esenciálních mastných kyselin, které jsou navázány právě v tucích. A v neposlední řadě se v něm dobře rozpouštějí a tedy vstřebávají  vitamíny,  A, D, E a K.

 

Ingredience

  • bílá bageta nebo bílé toustové chleby
  • anglická slanina
  • sýr typu Camembert
  • kyselá jablka
  • vepřové sádlo
  • sůl
  • Postup

    Bagetu si nakrájejte na plátky, které potřete velmi slabou vrstvou sádla a osolte je. Sádlo zde hraje velmi důležitou roli a dává receptu tu správnou chuť!

    Jablíčka zbavte jádřince, neloupejte je a nakrájejte na měsíčky (asi 1,5 cm).

    Na každou bagetku dejte asi tři kousky jablíčka, na něho položte kousek sýru a navrch dejte 1-2 plátky slaniny.

    Tousty dejte péct na plechu na 180 stupňů, dokud anglická slanina nezačne zlátnout.

    Líbil se Vám recept?