Nechce se vám vařit složité jídlo? Dejte si tousty potřené sádlem, doplněné pikantním sýrem, navinulým jablkem a slaninou. Sádlo zde hraje stěžejní roli, proto jej nenahrazujte máslem ani nevynechávejte. Připravili byste se o propojení chutí.
A nebojte, sádlo není nezdravé, jak se dřív tvrdilo. Naopak, nám prospívá, ve svém složení má ideální poměr tzv. esenciálních mastných kyselin, které jsou navázány právě v tucích. A v neposlední řadě se v něm dobře rozpouštějí a tedy vstřebávají vitamíny, A, D, E a K.
Ingredience
Postup
Bagetu si nakrájejte na plátky, které potřete velmi slabou vrstvou sádla a osolte je. Sádlo zde hraje velmi důležitou roli a dává receptu tu správnou chuť!
Jablíčka zbavte jádřince, neloupejte je a nakrájejte na měsíčky (asi 1,5 cm).
Na každou bagetku dejte asi tři kousky jablíčka, na něho položte kousek sýru a navrch dejte 1-2 plátky slaniny.
Tousty dejte péct na plechu na 180 stupňů, dokud anglická slanina nezačne zlátnout.