Inspirace do kuchyně

Tousty s jablky a Camembertem

Nechce se vám vařit složité jídlo? Dejte si tousty potřené  sádlem, doplněné pikantním sýrem, navinulým jablkem a slaninou. Sádlo zde hraje stěžejní roli, proto jej nenahrazujte máslem ani nevynechávejte. Připravili byste se o propojení chutí.
A nebojte, sádlo není nezdravé, jak se dřív tvrdilo. Naopak, nám prospívá, ve svém složení má ideální poměr tzv. esenciálních mastných kyselin, které jsou navázány právě v tucích. A v neposlední řadě se v něm dobře rozpouštějí a tedy vstřebávají  vitamíny,  A, D, E a K.

 

Ingredience

  • bílá bageta nebo bílé toustové chleby
  • anglická slanina
  • sýr typu Camembert
  • kyselá jablka
  • vepřové sádlo
  • sůl
  • Postup

    Bagetu si nakrájejte na plátky, které potřete velmi slabou vrstvou sádla a osolte je. Sádlo zde hraje velmi důležitou roli a dává receptu tu správnou chuť!

    Jablíčka zbavte jádřince, neloupejte je a nakrájejte na měsíčky (asi 1,5 cm).

    Na každou bagetku dejte asi tři kousky jablíčka, na něho položte kousek sýru a navrch dejte 1-2 plátky slaniny.

    Tousty dejte péct na plechu na 180 stupňů, dokud anglická slanina nezačne zlátnout.

    Líbil se Vám recept?

      Jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy. Více…
    Přečíst celý článek
    Už je to tady! Zase si můžete přijít plnit košíky čerstvými, zdravými potravinami, pozdravit se se svými oblíbenými farmáři a…
    Přečíst celý článek
    Farmářské trhy budou mít částečně v lednu přestávku, první trh bude otevřen 14. ledna 2023 a bude to Heřmaňák na Řezáčově náměstí v Praze 7. Poté přijdou na řadu Farmářský trh Kubáň a Farmářské tržiště Náplavka, oba trhy 4. února 2023. Na všechny se moc těšíme a přejeme do nového roku pevné zdraví, štěstí a mnoho úspěchů!