Inspirace do kuchyně

Švestkové knedlíky s marcipánem

Švestkové knedlíky s marcipánem

Švestkové knedlíky jsou milované jídlo ve většině rodin. Slaďounká, voňavá, temně fialová šťáva, která se vyřine po rozkrojení. Chuť doplněná mákem a rozpuštěným máslem…  Kdo by odolal?  V tomhle receptu najdete ozvláštnění o marcipán, přidanou chuť mandlí. Vyzkoušíte?

Ingredience

  • 350 g ve slupce uvařených brambor
  • 50 g dětské krupičky
  • 80 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • cca 400 g malých švestek
  • marcipán
  • na dochucení na talíři:
  • mletý mák, moučkový cukr, rozpuštěné máslo
  • Postup

    Nejdřív uvařte brambory ve slupce do měkka. Nechte je zcela zchladnout a oloupejte je.

    Nadrťte přes speciální mačkadlo na brambory nebo je nastrouhejte na jemném struhadle.

    K bramborám přidejte 1 vejce, hrubou mouku, dětskou krupičku a špetku soli.

    Ručně vypracujte kompaktní těsto.

    Švestky nařízněte, vyndejte z nich pecky a naplňte je kostičkou marcipánu.

    Těsto rozdělte na cca 15 stejných částí. Do každé z nich vložte švestku s marcipánem a utvořte knedlík.

    Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody a ihned dejte knedlíky vařit, dokud nevyplavou na hladinu a pak ještě asi minutu.

    Uvařené knedlíky podávejte posypané mletým mákem, moučkovým cukrem a polijte je rozpuštěným máslem.

    Líbil se Vám recept?