Inspirace do kuchyně

Švestkové knedlíky s marcipánem

Švestkové knedlíky jsou milované jídlo ve většině rodin. Slaďounká, voňavá, temně fialová šťáva, která se vyřine po rozkrojení. Chuť doplněná mákem a rozpuštěným máslem…  Kdo by odolal?  V tomhle receptu najdete ozvláštnění o marcipán, přidanou chuť mandlí. Vyzkoušíte?

Ingredience

  • 350 g ve slupce uvařených brambor
  • 50 g dětské krupičky
  • 80 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • cca 400 g malých švestek
  • marcipán
  • na dochucení na talíři:
  • mletý mák, moučkový cukr, rozpuštěné máslo
  • Postup

    Nejdřív uvařte brambory ve slupce do měkka. Nechte je zcela zchladnout a oloupejte je.

    Nadrťte přes speciální mačkadlo na brambory nebo je nastrouhejte na jemném struhadle.

    K bramborám přidejte 1 vejce, hrubou mouku, dětskou krupičku a špetku soli.

    Ručně vypracujte kompaktní těsto.

    Švestky nařízněte, vyndejte z nich pecky a naplňte je kostičkou marcipánu.

    Těsto rozdělte na cca 15 stejných částí. Do každé z nich vložte švestku s marcipánem a utvořte knedlík.

    Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody a ihned dejte knedlíky vařit, dokud nevyplavou na hladinu a pak ještě asi minutu.

    Uvařené knedlíky podávejte posypané mletým mákem, moučkovým cukrem a polijte je rozpuštěným máslem.

    Líbil se Vám recept?

      Jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy. Více…
    Přečíst celý článek
    Už je to tady! Zase si můžete přijít plnit košíky čerstvými, zdravými potravinami, pozdravit se se svými oblíbenými farmáři a…
    Přečíst celý článek
    Farmářské trhy budou mít částečně v lednu přestávku, první trh bude otevřen 14. ledna 2023 a bude to Heřmaňák na Řezáčově náměstí v Praze 7. Poté přijdou na řadu Farmářský trh Kubáň a Farmářské tržiště Náplavka, oba trhy 4. února 2023. Na všechny se moc těšíme a přejeme do nového roku pevné zdraví, štěstí a mnoho úspěchů!