Švestkové knedlíky jsou milované jídlo ve většině rodin. Slaďounká, voňavá, temně fialová šťáva, která se vyřine po rozkrojení. Chuť doplněná mákem a rozpuštěným máslem… Kdo by odolal? V tomhle receptu najdete ozvláštnění o marcipán, přidanou chuť mandlí. Vyzkoušíte?
Ingredience
Postup
Nejdřív uvařte brambory ve slupce do měkka. Nechte je zcela zchladnout a oloupejte je.
Nadrťte přes speciální mačkadlo na brambory nebo je nastrouhejte na jemném struhadle.
K bramborám přidejte 1 vejce, hrubou mouku, dětskou krupičku a špetku soli.
Ručně vypracujte kompaktní těsto.
Švestky nařízněte, vyndejte z nich pecky a naplňte je kostičkou marcipánu.
Těsto rozdělte na cca 15 stejných částí. Do každé z nich vložte švestku s marcipánem a utvořte knedlík.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody a ihned dejte knedlíky vařit, dokud nevyplavou na hladinu a pak ještě asi minutu.
Uvařené knedlíky podávejte posypané mletým mákem, moučkovým cukrem a polijte je rozpuštěným máslem.