Inspirace do kuchyně

Škvarková pomazánka

Vepřové sádlo má ve svém složení ideální poměr tzv. esenciálních mastných kyselin, které jsou navázány právě v tucích. Nenajdete v něm žádné transmastné kyseliny jako třeba v průmyslově ztužených tucích. Protože sádlo samotné skvělé chutná, nenajdete v něm ani žádná dochucovadla, aromata a barviva. Domácí sádlo nic takového nepotřebuje.

Ingredience

  • 200 g vepřových škvarků
  • 1 kyselá okurka
  • 1 jarní cibulka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl, pepř
  • Postup

    Rozemelte studené škvarky, místo mlýnku můžete klidně použít mixér s noži (tzv. kutr).

    Vejce uvařte na tvrdo, nechte ho zcela zchladnout a nakrájejte na drobné kostičky.

    Na drobno nakrájejte i jarní cibulku a kyselou okurku.

    Nyní vše smíchejte s rozemletými škvarky, přidejte majonézu, hořčici a vše dle chuti dosolte a opepřete.

    Pomazánku dejte do lednice vychladit.

    Podávejte s čerstvým chlebem.

    Líbil se Vám recept?

    Koupit můžete potraviny z farem a biofarem, nebo designové oblečení, keramiku, umělecko-řemeslné artefakty, sejít se tu s přáteli na kávu,…
    Přečíst celý článek
    V říjnu u nás (mimo jiné) zakoupíte: česká jablka v konzumní zralosti, nejrůznější dýně, lesní houby, med a koření, mikrogreens a bylinky a bylinková pesta, vázané a hrnkové květiny a krásné podzimní věnečky. Dále nakládané zelí, zelné saláty, kimči a okurky. Samozřejmostí je maso a zvěřina, vejce typu "1", čerstvé sladkovodní i mořské ryby, uzené ryby a nejrůznější rybí saláty a speciality a mnoho dalšího Více informací