Vepřové sádlo má ve svém složení ideální poměr tzv. esenciálních mastných kyselin, které jsou navázány právě v tucích. Nenajdete v něm žádné transmastné kyseliny jako třeba v průmyslově ztužených tucích. Protože sádlo samotné skvělé chutná, nenajdete v něm ani žádná dochucovadla, aromata a barviva. Domácí sádlo nic takového nepotřebuje.
Ingredience
Postup
Rozemelte studené škvarky, místo mlýnku můžete klidně použít mixér s noži (tzv. kutr).
Vejce uvařte na tvrdo, nechte ho zcela zchladnout a nakrájejte na drobné kostičky.
Na drobno nakrájejte i jarní cibulku a kyselou okurku.
Nyní vše smíchejte s rozemletými škvarky, přidejte majonézu, hořčici a vše dle chuti dosolte a opepřete.
Pomazánku dejte do lednice vychladit.
Podávejte s čerstvým chlebem.