fbpx

Inspirace do kuchyně

Škvarková pomazánka

Vepřové sádlo má ve svém složení ideální poměr tzv. esenciálních mastných kyselin, které jsou navázány právě v tucích. Nenajdete v něm žádné transmastné kyseliny jako třeba v průmyslově ztužených tucích. Protože sádlo samotné skvělé chutná, nenajdete v něm ani žádná dochucovadla, aromata a barviva. Domácí sádlo nic takového nepotřebuje.

Ingredience

  • 200 g vepřových škvarků
  • 1 kyselá okurka
  • 1 jarní cibulka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl, pepř
  • Postup

    Rozemelte studené škvarky, místo mlýnku můžete klidně použít mixér s noži (tzv. kutr).

    Vejce uvařte na tvrdo, nechte ho zcela zchladnout a nakrájejte na drobné kostičky.

    Na drobno nakrájejte i jarní cibulku a kyselou okurku.

    Nyní vše smíchejte s rozemletými škvarky, přidejte majonézu, hořčici a vše dle chuti dosolte a opepřete.

    Pomazánku dejte do lednice vychladit.

    Podávejte s čerstvým chlebem.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 7. prosince, 8:30 – 13:00

    Heřmaňák je menší, příjemný útulný farmářský trh s kvalitní nabídkou čerstvé zeleniny, ovoce, pečiva, uzenin, vajíček z chovu s volným…
    Více informací zde

    Nejbližší farmářský trh Náplavka – sobota 7. prosince

    Farmářský trh Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Každou sobotu (kromě ledna) najdete na břehu Vltavy…
    Více informací zde

    Sobota 7. prosince na Kubáni – máme tu 2. advent

    Přijďte na Kubáň užít si příjemné dopoledne a domů si odnést košík s farmářskou zeleninou, křupavým pečivem, koláčky… I vánoční…
    Více informací zde