Inspirace do kuchyně

Škvarková pomazánka

Vepřové sádlo má ve svém složení ideální poměr tzv. esenciálních mastných kyselin, které jsou navázány právě v tucích. Nenajdete v něm žádné transmastné kyseliny jako třeba v průmyslově ztužených tucích. Protože sádlo samotné skvělé chutná, nenajdete v něm ani žádná dochucovadla, aromata a barviva. Domácí sádlo nic takového nepotřebuje.

Ingredience

  • 200 g vepřových škvarků
  • 1 kyselá okurka
  • 1 jarní cibulka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl, pepř
  • Postup

    Rozemelte studené škvarky, místo mlýnku můžete klidně použít mixér s noži (tzv. kutr).

    Vejce uvařte na tvrdo, nechte ho zcela zchladnout a nakrájejte na drobné kostičky.

    Na drobno nakrájejte i jarní cibulku a kyselou okurku.

    Nyní vše smíchejte s rozemletými škvarky, přidejte majonézu, hořčici a vše dle chuti dosolte a opepřete.

    Pomazánku dejte do lednice vychladit.

    Podávejte s čerstvým chlebem.

    Líbil se Vám recept?

      Jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy. Více…
    Přečíst celý článek
    Už je to tady! Zase si můžete přijít plnit košíky čerstvými, zdravými potravinami, pozdravit se se svými oblíbenými farmáři a…
    Přečíst celý článek
    Farmářské trhy budou mít částečně v lednu přestávku, první trh bude otevřen 14. ledna 2023 a bude to Heřmaňák na Řezáčově náměstí v Praze 7. Poté přijdou na řadu Farmářský trh Kubáň a Farmářské tržiště Náplavka, oba trhy 4. února 2023. Na všechny se moc těšíme a přejeme do nového roku pevné zdraví, štěstí a mnoho úspěchů!