Toto cukroví patří k prvorepublikové klasice. Je jednoduché na přípravu a přitom moc dobré.
Ingredience
Postup
Celá lísková jádra i s hnědou slupkou namočte asi na dvě hodiny do studené vody s rumem, aby se později dala snadno krájet.
Moučkový cukr vyšlehejte s máslem do krému, přidejte žloutek, znovu krátce zašlehejte, přidejte prosátou hladkou mouku a vytvořte těsto. Nakonec do těsta zapracujte celé lískové oříšky.
Těsto rozdělte na dvě části, vyválejte z nich válec s průměrem asi 3 cm. Válečky zabalte do potravinářské folie a ideálně přes noc je nechte ztuhnout v lednici.
Druhý den si předehřejte troubu na 170 stupňů. Těsto vybalte z folie a nakrájejte ho ostrým nožem asi na půl centimetrové plátky. Ty vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte je péct na cca 15 minut. Až začnou růžovět, je hotovo. Sušenky ještě teplé opatrně obalte v moučkovém cukru.