Inspirace do kuchyně

Řepový salát s ořechy

Řepa mnohdy vyvolává rozporuplné pocity. Možná je to vzpomínkami na školní jídelnu, možná je to její zemitou nasládlou chutí, barvou nebo dlouhým vařením. Co se jí ale nedá odepřít, jsou její pozitivní účinky pro zdraví. Dobře uskladněná v chladu vydrží i měsíce, a je tak ideální a přirozenou zeleninou na zimu.

Zkuste tenhle jednoduchý salát/pomazánku. Věřím, že vás mile překvapí.
Recept převzatý z www.ceskazceska.cz

Ingredience

  • 500 g řepy
  • 250 ml bílého jogurtu nebo sýru s modrou plísní
  • hrst vlašských ořechů
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • Postup

    Řepu uvařím v osolené vodě. Trvá to asi hodinu, záleží podle její velikosti. Vybírám stejně velké kusy, pro jejich rovnoměrné uvaření.

    Uvařenou řepu nechám vychladnout, nožem lehce zahrojím do slupky, oloupu a nastrouhám na hrubém struhadle.

    Přidám jogurt/sýr, ale klidně obojí, ořechy nalámané na menší kousky (můžete je předem lehce nasucho opéct na pánvi). Osolím, opeřím, a je to!

    Líbil se Vám recept?

      Jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy. Více…
    Přečíst celý článek
    Přituhuje, ale naši farmáři a prodejci Vám statečně dál nabízejí svoje zboží. Přijďte! Ve všední dny se budou Zelenina Kloubských…
    Přečíst celý článek
    V prosinci na našich farmářských trzích Heřmaňák, Kubáň a Náplavka můžete také zakoupit: česká jablka i hrušky v konzumní zralosti, různé dýně (Hokkaidó speciálně na podzimní polévky), med a koření, bylinky, bylinková pesta, vázané a hrnkové květiny, ale především adventní věnce, větve a přírodniny a mnoho různých neotřelých a netradičních dárků pro vaše blízké…