Inspirace do kuchyně

Cibulačka

Skvělou cibulačkou se nepyšní jen Francie, ale také Česká republika.Tento recept je ze staré české kuchařky a recept podle ní pochází z Krkonoš a Podkrkonoší.

Recept převzatý z www.ceskazceska.cz

 

Ingredience

  • 1 l zeleninového vývaru nebo vody
  • 40 g másla
  • 4 středně velké cibule
  • trochu hladké mouky na zaprášení
  • 2 vejce
  • 2 dl mléka
  • mletý kmín, sůl, libeček
  • Postup

    Nakrájenou cibuli zpěním na másle, až zesklovatí, zapráším ji moukou a dobře rozmíchám.

    Přiliji 1 l vody nebo vývaru, dobře promíchám, osolím, přidám drcený kmín a povařím.

    Přidám vlažné mléko, rozšlehaná vejce, polévku promíchám, přisypu libeček, nechám přejít varem a případně dochutím.

    Polévku ještě vylepšíte na másle osmaženými kostičkami chleba nebo bílého pečiva.

    Líbil se Vám recept?

      Jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy. Více…
    Přečíst celý článek
    Přituhuje, ale naši farmáři a prodejci Vám statečně dál nabízejí svoje zboží. Přijďte! Ve všední dny se budou Zelenina Kloubských…
    Přečíst celý článek
    V prosinci na našich farmářských trzích Heřmaňák, Kubáň a Náplavka můžete také zakoupit: česká jablka i hrušky v konzumní zralosti, různé dýně (Hokkaidó speciálně na podzimní polévky), med a koření, bylinky, bylinková pesta, vázané a hrnkové květiny, ale především adventní věnce, větve a přírodniny a mnoho různých neotřelých a netradičních dárků pro vaše blízké…