fbpx

Inspirace do kuchyně

Cibulačka

Skvělou cibulačkou se nepyšní jen Francie, ale také Česká republika.Tento recept je ze staré české kuchařky a recept podle ní pochází z Krkonoš a Podkrkonoší.

Recept převzatý z www.ceskazceska.cz

 

Ingredience

  • 1 l zeleninového vývaru nebo vody
  • 40 g másla
  • 4 středně velké cibule
  • trochu hladké mouky na zaprášení
  • 2 vejce
  • 2 dl mléka
  • mletý kmín, sůl, libeček
  • Postup

    Nakrájenou cibuli zpěním na másle, až zesklovatí, zapráším ji moukou a dobře rozmíchám.

    Přiliji 1 l vody nebo vývaru, dobře promíchám, osolím, přidám drcený kmín a povařím.

    Přidám vlažné mléko, rozšlehaná vejce, polévku promíchám, přisypu libeček, nechám přejít varem a případně dochutím.

    Polévku ještě vylepšíte na másle osmaženými kostičkami chleba nebo bílého pečiva.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 18. května, 8:30 – 13:00.

    Začala jahodová sezona, na Heřmaňáku už tradičně s nejlepšími Kunratickými jahodami! Menší, příjemný útulný farmářský trh s kvalitní nabídkou čerstvé…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Náplavka: 18. května 2024, 8:00 – 14:00

    Farmářský trh Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Každou sobotu (kromě ledna) najdete na břehu Vltavy…
    Více informací zde

    Nejbližší trh na Kubáni v sobotu 18. května – pořád budou kunratické jahody

    Na trhu budou skvělé jahody z Kunratic! Přes letošní nepřízeň počasí na Kubáni pro Vás budou báječné sladké, červené jahůdky.…
    Více informací zde