fbpx

Inspirace do kuchyně

Cibulačka

Skvělou cibulačkou se nepyšní jen Francie, ale také Česká republika.Tento recept je ze staré české kuchařky a recept podle ní pochází z Krkonoš a Podkrkonoší.

Recept převzatý z www.ceskazceska.cz

 

Ingredience

  • 1 l zeleninového vývaru nebo vody
  • 40 g másla
  • 4 středně velké cibule
  • trochu hladké mouky na zaprášení
  • 2 vejce
  • 2 dl mléka
  • mletý kmín, sůl, libeček
  • Postup

    Nakrájenou cibuli zpěním na másle, až zesklovatí, zapráším ji moukou a dobře rozmíchám.

    Přiliji 1 l vody nebo vývaru, dobře promíchám, osolím, přidám drcený kmín a povařím.

    Přidám vlažné mléko, rozšlehaná vejce, polévku promíchám, přisypu libeček, nechám přejít varem a případně dochutím.

    Polévku ještě vylepšíte na másle osmaženými kostičkami chleba nebo bílého pečiva.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší akce Heřmaňák: 10. června, 8:30 – 13:30.

    Malý a útulný lokální trh s mnoha stolky k posezení ve stínu stromů, kde s vlastním keep cupem dostanete slevu…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Náplavka: 10. června, 8:00 – 14:00

    Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy.…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Kubáň v úterý 6.6. a čtvrtek 8.6. už s českými jahodami!

    I ve všední dny má Kubáň co nabídnout! Na trhu budou pravidelně dvoje české jahody z Kunratic! A také květák,…
    Více informací zde