fbpx

Inspirace do kuchyně

Řepačka

Zkuste řepu

Ingredience

  • Na 4 porce
  • 2 malé červené řepy
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru a kedlubny
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l vody
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce balsamicového octa
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 5 lžic slunečnicových semínek
  • petrželka na ozdobu
  • Postup

    Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a hodíme do hrnce s rozpáleným olejem. Jakmile začne zlátnout, zalijeme ji vroucí vodou, plamen stáhneme na minimum a necháme pod pokličkou jemně probublávat.

    Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem a polévku dochutíme rajčatovým protlakem, balsamicem a kořením (případně kvalitním bujonem). Servírujeme s nasucho opraženými slunečnicovými semínky a čerstvou petrželkou.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší trh Heřmaňák: 18. ledna, 9:00 – 13:00

    Heřmaňák je menší, příjemný útulný farmářský trh s kvalitní nabídkou čerstvé zeleniny, ovoce, pečiva, uzenin, vajíček z chovu s volným…
    Více informací zde

    Nejbližší farmářský trh Náplavka – sobota 1. února 2025

    Farmářské trhy si dají malinkatou zimní přestávku a budeme se těšit na shledání hned první únorovou sobotu, těšte se, bude…
    Více informací zde

    Nejbližší trh na Kubáni bude 1. února. A začínáme stylově, opékáním špekáčků!

    Vážení a milí, příroda se uložila k zimnímu spánku a naši farmáři dílem odpočívají, dílem chystají vše potřebné na další…
    Více informací zde