fbpx

Inspirace do kuchyně

Řepačka

Zkuste řepu

Ingredience

  • Na 4 porce
  • 2 malé červené řepy
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru a kedlubny
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l vody
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce balsamicového octa
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 5 lžic slunečnicových semínek
  • petrželka na ozdobu
  • Postup

    Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a hodíme do hrnce s rozpáleným olejem. Jakmile začne zlátnout, zalijeme ji vroucí vodou, plamen stáhneme na minimum a necháme pod pokličkou jemně probublávat.

    Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem a polévku dochutíme rajčatovým protlakem, balsamicem a kořením (případně kvalitním bujonem). Servírujeme s nasucho opraženými slunečnicovými semínky a čerstvou petrželkou.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší akce Heřmaňák: 10. června, 8:30 – 13:30.

    Malý a útulný lokální trh s mnoha stolky k posezení ve stínu stromů, kde s vlastním keep cupem dostanete slevu…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Náplavka: 10. června, 8:00 – 14:00

    Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy.…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Kubáň – sobota 10. 6.

    Farma Chouranice k oblíbeným tvarohům, kozím sýrům, domácím vajíčkám nabídne stáčené biomléko!  Na trhu budou jahody z Kunratic, kremrole, koláčky,…
    Více informací zde