fbpx

Inspirace do kuchyně

Řepačka

Zkuste řepu

Ingredience

  • Na 4 porce
  • 2 malé červené řepy
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru a kedlubny
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l vody
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce balsamicového octa
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 5 lžic slunečnicových semínek
  • petrželka na ozdobu
  • Postup

    Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a hodíme do hrnce s rozpáleným olejem. Jakmile začne zlátnout, zalijeme ji vroucí vodou, plamen stáhneme na minimum a necháme pod pokličkou jemně probublávat.

    Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem a polévku dochutíme rajčatovým protlakem, balsamicem a kořením (případně kvalitním bujonem). Servírujeme s nasucho opraženými slunečnicovými semínky a čerstvou petrželkou.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 1. června, 8:30 – 13:00.

    Začala jahodová sezona, na Heřmaňáku už tradičně s nejlepšími Kunratickými jahodami! Menší, příjemný útulný farmářský trh s kvalitní nabídkou čerstvé…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Náplavka: 1. června 2024, 8:00 – 14:00

    Farmářský trh Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Každou sobotu (kromě ledna) najdete na břehu Vltavy…
    Více informací zde

    Nejbližší trh na Kubáni v úterý 28. května a ve čtvrtek 30. května

    Zelenina a bylinky bují našim farmářům pod rukama. Přijďte si pro svou porci čerstvé, křupavé jarní zeleniny!  
    Více informací zde