Inspirace do kuchyně

Řepačka

Zkuste řepu

Ingredience

  • Na 4 porce
  • 2 malé červené řepy
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru a kedlubny
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l vody
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce balsamicového octa
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 5 lžic slunečnicových semínek
  • petrželka na ozdobu
  • Postup

    Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a hodíme do hrnce s rozpáleným olejem. Jakmile začne zlátnout, zalijeme ji vroucí vodou, plamen stáhneme na minimum a necháme pod pokličkou jemně probublávat.

    Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem a polévku dochutíme rajčatovým protlakem, balsamicem a kořením (případně kvalitním bujonem). Servírujeme s nasucho opraženými slunečnicovými semínky a čerstvou petrželkou.

    Líbil se Vám recept?

      Jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy. Více…
    Přečíst celý článek
    Přituhuje, ale naši farmáři a prodejci Vám statečně dál nabízejí svoje zboží. Přijďte! Ve všední dny se budou Zelenina Kloubských…
    Přečíst celý článek
    V prosinci na našich farmářských trzích Heřmaňák, Kubáň a Náplavka můžete také zakoupit: česká jablka i hrušky v konzumní zralosti, různé dýně (Hokkaidó speciálně na podzimní polévky), med a koření, bylinky, bylinková pesta, vázané a hrnkové květiny, ale především adventní věnce, větve a přírodniny a mnoho různých neotřelých a netradičních dárků pro vaše blízké…