Inspirace do kuchyně

Bramborový salát

Do Vánoc to nevydržím

Ingredience

  • Na 5-6 porcí:
  • 1kg salátových brambor
  • 400g mrkve (asi 5 kusů)
  • 1 větší jablko
  • 3 šalotky
  • 150g nakládaných okurek (asi 5 kusů)
  • 10 lžic láku z okurek
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce sojanézy
  • sůl a pepř
  • Postup

    Brambory a mrkev uvaříme ve slupce doměkka, ideálně den předem. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky.

    Na o něco menší kousky pak nakrájíme okurky, šalotku a jablko. Vše naházíme do velké mísy, promícháme s hořčicí, sojanézou a lákem z okurek, který salát skvěle odlehčí a dochutí.

    Nakonec osolíme, opepříme a šoupneme alespoň na několik hodin do lednice. Baštíme při slavnostních příležitostech či jen tak s čerstvým chlebem.

     

    Líbil se Vám recept?

      Jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy. Více…
    Přečíst celý článek
    Přituhuje, ale naši farmáři a prodejci Vám statečně dál nabízejí svoje zboží. Přijďte! Ve všední dny se budou Zelenina Kloubských…
    Přečíst celý článek
    V prosinci na našich farmářských trzích Heřmaňák, Kubáň a Náplavka můžete také zakoupit: česká jablka i hrušky v konzumní zralosti, různé dýně (Hokkaidó speciálně na podzimní polévky), med a koření, bylinky, bylinková pesta, vázané a hrnkové květiny, ale především adventní věnce, větve a přírodniny a mnoho různých neotřelých a netradičních dárků pro vaše blízké…