fbpx

Inspirace do kuchyně

Polentové gnocchi s rajčatovou omáčkou

Desetiminutovka

Ingredience

  • Na 2 porce:
  • 100g instantní polenty
  • 380 ml vody
  • sůl a pepř dle chuti
  • 400 g plechovka sekaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce balsamicového octa
  • 1 lžíce sušených italských bylinek
  • Postup

    Polentu nasypeme do vroucí vody a mícháme tak dlouho, dokud nezačne houstnout. Jakmile je hotová, dochutíme jí solí a pepřem a rozprostřeme pomocí vařečky na talíř. Je dobré ji nechat trochu vychladnout, jinak bychom si při tvarování ňoků nestíhali foukat prsty.

    Z vychladlé polenty postupně vytvarujeme malé kuličky, které z jedné strany ocejchujeme vidličkou. Chutnají výborně jen tak, anebo lehce opečené na oleji.

    Rajčata přelijeme do rendlíku, smícháme s utřeným česnekem, bylinkami, balsamicem a zahřejeme na požadovanou teplotu. Směs není nutné vařit, chuti prospěje spíše to, pokud se nechá omáčka odležet.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší trh Heřmaňák: 18. ledna, 9:00 – 13:00

    V zimním období se trhy konají v teplotách nad O°C. Pokud budou teploty pod nulou, může se stát, že zelenina…
    Více informací zde

    Nejbližší farmářský trh Náplavka – sobota 1. února 2025

    Farmářské trhy si dají malinkatou zimní přestávku a budeme se těšit na shledání hned první únorovou sobotu, těšte se, bude…
    Více informací zde

    Nejbližší trh na Kubáni bude 1. února. A začínáme stylově, opékáním špekáčků!

    Vážení a milí, příroda se uložila k zimnímu spánku a naši farmáři dílem odpočívají, dílem chystají vše potřebné na další…
    Více informací zde