Inspirace do kuchyně

Polentové gnocchi s rajčatovou omáčkou

Desetiminutovka

Ingredience

  • Na 2 porce:
  • 100g instantní polenty
  • 380 ml vody
  • sůl a pepř dle chuti
  • 400 g plechovka sekaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce balsamicového octa
  • 1 lžíce sušených italských bylinek
  • Postup

    Polentu nasypeme do vroucí vody a mícháme tak dlouho, dokud nezačne houstnout. Jakmile je hotová, dochutíme jí solí a pepřem a rozprostřeme pomocí vařečky na talíř. Je dobré ji nechat trochu vychladnout, jinak bychom si při tvarování ňoků nestíhali foukat prsty.

    Z vychladlé polenty postupně vytvarujeme malé kuličky, které z jedné strany ocejchujeme vidličkou. Chutnají výborně jen tak, anebo lehce opečené na oleji.

    Rajčata přelijeme do rendlíku, smícháme s utřeným česnekem, bylinkami, balsamicem a zahřejeme na požadovanou teplotu. Směs není nutné vařit, chuti prospěje spíše to, pokud se nechá omáčka odležet.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší trh Náplavka: 1. dubna, 8:00 – 14:00

    Farmářský trh na Náplavce se koná každou sobotu, od 8:00 do 14:00 hodin. Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských…
    Více informací zde

    Čtvrtek 30. 3. na Kubáni domácí vajíčka, čerstvé pečivo, drůbeží maso z farmy

    POZOR, V ÚTERÝ 28. 3. SE TRH PRO NEPŘÍZEŇ POČASÍ NEKONÁ.  Farmářské tržiště Kubáň je znovu pro Vás otevřené pravidelně…
    Více informací zde