fbpx

Inspirace do kuchyně

Celerové pyré s pažitkou

Nikdo vám ho neuvěří

Ingredience

  • Na 1-2 porce:
  • 1 bulva celeru
  • 1 lžíce vegan margarínu
  • ½ hrnku rostlinného mléka
  • snítka čerstvé pažitky
  • sůl a pepř
  • Postup

    Celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme okapat a spolu s margarínem a mlékem ho rozmixujeme dohladka. Nakonec smícháme s nasekanou petrželkou a dochutíme solí a pepřem. Pyré se skvěle hodí jako příloha k pečenému tofu nebo luštěninové sekané.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 4. května, 8:30 – 13:00.

    Menší, příjemný útulný farmářský trh s kvalitní nabídkou čerstvé zeleniny, ovoce, pečiva, uzenin, vajíček z chovu s volným výběhem, kuřátek…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Náplavka: 27. dubna 2024, 8:00 – 14:00

    Farmářský trh Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Každou sobotu (kromě ledna) najdete na břehu Vltavy…
    Více informací zde