Inspirace do kuchyně

Celerové pyré s pažitkou

Nikdo vám ho neuvěří

Ingredience

  • Na 1-2 porce:
  • 1 bulva celeru
  • 1 lžíce vegan margarínu
  • ½ hrnku rostlinného mléka
  • snítka čerstvé pažitky
  • sůl a pepř
  • Postup

    Celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme okapat a spolu s margarínem a mlékem ho rozmixujeme dohladka. Nakonec smícháme s nasekanou petrželkou a dochutíme solí a pepřem. Pyré se skvěle hodí jako příloha k pečenému tofu nebo luštěninové sekané.

    Líbil se Vám recept?

      Jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy. Více…
    Přečíst celý článek
    Přituhuje, ale naši farmáři a prodejci Vám statečně dál nabízejí svoje zboží. Přijďte! Ve všední dny se budou Zelenina Kloubských…
    Přečíst celý článek
    V prosinci na našich farmářských trzích Heřmaňák, Kubáň a Náplavka můžete také zakoupit: česká jablka i hrušky v konzumní zralosti, různé dýně (Hokkaidó speciálně na podzimní polévky), med a koření, bylinky, bylinková pesta, vázané a hrnkové květiny, ale především adventní věnce, větve a přírodniny a mnoho různých neotřelých a netradičních dárků pro vaše blízké…