fbpx

Inspirace do kuchyně

Celerové pyré s pažitkou

Nikdo vám ho neuvěří

Ingredience

  • Na 1-2 porce:
  • 1 bulva celeru
  • 1 lžíce vegan margarínu
  • ½ hrnku rostlinného mléka
  • snítka čerstvé pažitky
  • sůl a pepř
  • Postup

    Celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme okapat a spolu s margarínem a mlékem ho rozmixujeme dohladka. Nakonec smícháme s nasekanou petrželkou a dochutíme solí a pepřem. Pyré se skvěle hodí jako příloha k pečenému tofu nebo luštěninové sekané.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší akce Heřmaňák: 10. června, 8:30 – 13:30.

    Malý a útulný lokální trh s mnoha stolky k posezení ve stínu stromů, kde s vlastním keep cupem dostanete slevu…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Náplavka: 10. června, 8:00 – 14:00

    Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy.…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Kubáň – sobota 10. 6.

    Farma Chouranice k oblíbeným tvarohům, kozím sýrům, domácím vajíčkám nabídne stáčené biomléko!  Na trhu budou jahody z Kunratic, kremrole, koláčky,…
    Více informací zde