Hlíva ústřičná patří mezi účinné potraviny pro naše zdraví. Posiluje imunitu a zvyšuje odolnost vůči virovým, bakteriálním, plísňovým onemocněním. Obsahuje vlákninu, která podporuje trávení. Určitě si zasluhuje využívat v kuchyni co nejčastěji.
Ingredience
Postup
Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli, omyjeme, hlívu, květák a celer.
Cibuli a celer nakrájíme na proužky, květák nasekáme na menší kousky.
Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, oba kmíny, sůl a krátce orestujeme.
Přidáme hlívu a zbylou zeleninu a opět krátce společně orestujeme.
Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a na mírném ohni vaříme cca 20 minut.
Odstavíme, přidáme rostlinnou smetanu a podle chuti ne/přidáme umeocet.