fbpx

Inspirace do kuchyně

Polévka s hlívou, květákem a řapíkatým celerem

Hlíva ústřičná patří mezi účinné potraviny pro naše zdraví. Posiluje imunitu a zvyšuje  odolnost vůči virovým, bakteriálním, plísňovým onemocněním. Obsahuje vlákninu, která podporuje trávení. Určitě si zasluhuje využívat v kuchyni co nejčastěji.

Ingredience

  • cca 250 g hlívy ústřičné
  • 2 řapíky celeru
  • kousek květáku
  • 1 cibule
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
  • 3 bobkové listy, celý kmín, mletý římský kmín, špetka soli
  • 1 lžíce rostlinné smetany (nemusí být)
  • 1 lžíce oleje
  • umeocet podle chuti
  • petržel nať
  • Postup

    Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli, omyjeme, hlívu, květák a celer.

    Cibuli a celer nakrájíme na proužky, květák nasekáme na menší kousky.

    Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, oba kmíny, sůl a krátce orestujeme.

    Přidáme hlívu a zbylou zeleninu a opět krátce společně orestujeme.

    Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a na mírném ohni vaříme cca 20 minut.

    Odstavíme, přidáme rostlinnou smetanu a podle chuti ne/přidáme umeocet.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 21. září, 8:30 – 13:30.

    Heřmaňák je menší, příjemný útulný farmářský trh s kvalitní nabídkou čerstvé zeleniny, ovoce, pečiva, uzenin, vajíček z chovu s volným…
    Více informací zde

    SOBOTNÍ TRH SE Z DŮVODU PŘETRVÁVAJÍCÍHO UZAVŘENÍ NÁPLAVEK NEKONÁ!

    SOBOTNÍ TRH SE Z DŮVODU PŘETRVÁVAJÍCÍHO UZAVŘENÍ NÁPLAVEK NEKONÁ! Důležitá zpráva: Vážení přátelé, farmářskému trhu Náplavka byl ukraden facebookový účet.…
    Více informací zde

    Sobota 21. září na Kubáni – podzim hýří barvami

    V sobotu se na Kubáni potkáme s našimi oblíbenými farmáři a prodejci. Setkáte se i s některými, kteří u nás…
    Více informací zde