Vyzkoušejte si salát ozdobit i ochutit jedlými květy, například sedmikráskou. Tuhle rostlinku najdete skoro všude a těžko si ji můžete splést s jinou.
Všechny části sedmikrásky jsou jedlé. Má jemnou, oříškovou chuť, která se hodí ke sladkým i slaným jídlům. Stačí s nimi posypat hotové jídlo a hotový pokrm získá na kráse i zajímavosti.
Ingredience
Postup
Dáme vařit vodu na kuskus (2 hrnky) a připravíme si zeleninu.
Cibuli nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, mrkev na sirčičky, ředkvičku na drobno.
V pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj pórek, osolíme a restujeme.
Přidáme pokrájenou mrkev a společně krátce orestujeme, aby zelenina byla křupavá.
Do hotové zeleninové směsi přidáme vařený kuskus, ředkvičky, tofunézu, hořčici, vařené fazole a promícháme.
Ochutnáme a podle potřeby ne/přidáme sojovou omáčku.
Na závěr ozdobíme rukolou a jedlými květy.