fbpx

Inspirace do kuchyně

Kuskusový salát s fazolemi

Vyzkoušejte si salát ozdobit i ochutit jedlými květy, například sedmikráskou. Tuhle rostlinku najdete skoro všude a těžko si ji můžete splést s jinou.

Všechny části sedmikrásky jsou jedlé. Má jemnou, oříškovou  chuť, která se hodí ke sladkým i slaným jídlům. Stačí s nimi posypat hotové jídlo a hotový pokrm získá na kráse i zajímavosti.

Ingredience

  • 1 hrnek celozrnného kuskusu
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek vařených fazolí (my jsme použili fazole bango, ale mohou být jakékoli)
  • 1 cibule
  • 1/2 pórku
  • 1 mrkev
  • 1 tofunéza nebo bílý jogurt
  • 4 ředkvičky
  • hrst rukoly
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička hořčice
  • umeocet
  • sůl, sojová omáčka
  • na ozdobení jedlé květy nebo zelené natě
  • Postup

    Dáme vařit vodu na kuskus (2 hrnky) a připravíme si zeleninu.

    Cibuli nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, mrkev na sirčičky, ředkvičku na drobno.

    V pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj pórek, osolíme a restujeme.

    Přidáme pokrájenou mrkev a společně krátce orestujeme, aby zelenina byla křupavá.

    Do hotové zeleninové směsi přidáme vařený kuskus, ředkvičky, tofunézu, hořčici, vařené fazole a promícháme.

    Ochutnáme a podle potřeby ne/přidáme sojovou omáčku.

    Na závěr ozdobíme rukolou a jedlými květy.

    Líbil se Vám recept?

    Svatomartinská husa a nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 9. listopadu, 8:30 – 13:30.

    Svatomartinské hody na Heřmaňáku tuto sobotu od 8.30 do 14:00! Husí stehna, dva druhy zelí, knedlík. Na místě, i balené…
    Více informací zde

    Nejbližší farmářský trh – sobota 9. listopadu

    Víno, pečená husa, husí delikatesy i skvělá zábava na jednom místě! Přijďte ochutnat první vína letošního ročníku! Degustační festival mladých…
    Více informací zde

    Sobota 9. listopadu – na Kubáni vítáme sv. Martina

    V sobotu 9. listopadu na Kubáni přivítáme svatého Martina – bílého koně sice nečekejte, ale mladá vína a husí speciality…
    Více informací zde