Inspirace do kuchyně

Miso polévka s rýžovými nudlemi

Miso pasta vzniká tak, že se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji. Ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit, většinou se přidává ještě obilovina, nejčastěji rýže a ječmen. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší.
Miso je velmi prospěšné pro náš zdravý mikrobiom, jako všechny fermentované potraviny.

 

Ingredience

  • zeleninový vývar
  • vlasové rýžové nudle
  • mrkev
  • celer
  • pórek
  • petrželová nať
  • ječmenná miso pasta
  • Postup

    Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.

    Mrkev a celer nakrájíme na tenké dlouhé proužky, pórek pokrájíme na tenká kolečka.

    Když se vývar začne vařit, přidáme špetku soli a vložíme nakrájenou zeleninu  a nudle.

    Vaříme cca 5 minut do změknutí zeleniny a pórku na mírném plameni.

    Vypneme a přidáme miso pastu (cca lžičku na osobu), rozmícháme a necháme prolnout.

    Hotovou polévku podáváme s čerstvou petrželkou.

    Líbil se Vám recept?

      Jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy. Více…
    Přečíst celý článek
    Už je to tady! Zase si můžete přijít plnit košíky čerstvými, zdravými potravinami, pozdravit se se svými oblíbenými farmáři a…
    Přečíst celý článek
    Farmářské trhy budou mít částečně v lednu přestávku, první trh bude otevřen 14. ledna 2023 a bude to Heřmaňák na Řezáčově náměstí v Praze 7. Poté přijdou na řadu Farmářský trh Kubáň a Farmářské tržiště Náplavka, oba trhy 4. února 2023. Na všechny se moc těšíme a přejeme do nového roku pevné zdraví, štěstí a mnoho úspěchů!