fbpx

Inspirace do kuchyně

Miso polévka s rýžovými nudlemi

Miso pasta vzniká tak, že se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji. Ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit, většinou se přidává ještě obilovina, nejčastěji rýže a ječmen. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší.
Miso je velmi prospěšné pro náš zdravý mikrobiom, jako všechny fermentované potraviny.

 

Ingredience

  • zeleninový vývar
  • vlasové rýžové nudle
  • mrkev
  • celer
  • pórek
  • petrželová nať
  • ječmenná miso pasta
  • Postup

    Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.

    Mrkev a celer nakrájíme na tenké dlouhé proužky, pórek pokrájíme na tenká kolečka.

    Když se vývar začne vařit, přidáme špetku soli a vložíme nakrájenou zeleninu  a nudle.

    Vaříme cca 5 minut do změknutí zeleniny a pórku na mírném plameni.

    Vypneme a přidáme miso pastu (cca lžičku na osobu), rozmícháme a necháme prolnout.

    Hotovou polévku podáváme s čerstvou petrželkou.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 7. září, 8:30 – 13:00.

    Heřmaňák je menší, příjemný útulný farmářský trh s kvalitní nabídkou čerstvé zeleniny, ovoce, pečiva, uzenin, vajíček z chovu s volným…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Náplavka: 7. září 2024, 8:00 – 14:00

    Vážení přátelé, farmářskému trhu Náplavka byl ukraden facebookový účet. V současné době ho neovládáme a tak se na něm objevují…
    Více informací zde

    10. a 12. září na Kubáni – ve čtvrtek bude nové uzenářství!

    V úterý a ve čtvrtek na Vás čekají stánky se zeleninou a ovocem, jejich pulty se prohýbají pod rajčaty, paprikami,…
    Více informací zde