fbpx

Inspirace do kuchyně

Miso polévka s rýžovými nudlemi

Miso pasta vzniká tak, že se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji. Ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit, většinou se přidává ještě obilovina, nejčastěji rýže a ječmen. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší.
Miso je velmi prospěšné pro náš zdravý mikrobiom, jako všechny fermentované potraviny.

 

Ingredience

  • zeleninový vývar
  • vlasové rýžové nudle
  • mrkev
  • celer
  • pórek
  • petrželová nať
  • ječmenná miso pasta
  • Postup

    Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.

    Mrkev a celer nakrájíme na tenké dlouhé proužky, pórek pokrájíme na tenká kolečka.

    Když se vývar začne vařit, přidáme špetku soli a vložíme nakrájenou zeleninu  a nudle.

    Vaříme cca 5 minut do změknutí zeleniny a pórku na mírném plameni.

    Vypneme a přidáme miso pastu (cca lžičku na osobu), rozmícháme a necháme prolnout.

    Hotovou polévku podáváme s čerstvou petrželkou.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší trh Heřmaňák: 18. ledna, 9:00 – 13:00

    V zimním období se trhy konají v teplotách nad O°C. Pokud budou teploty pod nulou, může se stát, že zelenina…
    Více informací zde

    Nejbližší farmářský trh Náplavka – sobota 1. února 2025

    Farmářské trhy si dají malinkatou zimní přestávku a budeme se těšit na shledání hned první únorovou sobotu, těšte se, bude…
    Více informací zde

    Nejbližší trh na Kubáni bude 1. února. A začínáme stylově, opékáním špekáčků!

    Vážení a milí, příroda se uložila k zimnímu spánku a naši farmáři dílem odpočívají, dílem chystají vše potřebné na další…
    Více informací zde