fbpx

Inspirace do kuchyně

Miso polévka s rýžovými nudlemi

Miso pasta vzniká tak, že se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji. Ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit, většinou se přidává ještě obilovina, nejčastěji rýže a ječmen. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší.
Miso je velmi prospěšné pro náš zdravý mikrobiom, jako všechny fermentované potraviny.

 

Ingredience

  • zeleninový vývar
  • vlasové rýžové nudle
  • mrkev
  • celer
  • pórek
  • petrželová nať
  • ječmenná miso pasta
  • Postup

    Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.

    Mrkev a celer nakrájíme na tenké dlouhé proužky, pórek pokrájíme na tenká kolečka.

    Když se vývar začne vařit, přidáme špetku soli a vložíme nakrájenou zeleninu  a nudle.

    Vaříme cca 5 minut do změknutí zeleniny a pórku na mírném plameni.

    Vypneme a přidáme miso pastu (cca lžičku na osobu), rozmícháme a necháme prolnout.

    Hotovou polévku podáváme s čerstvou petrželkou.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 18. května, 8:30 – 13:00.

    Začala jahodová sezona, na Heřmaňáku už tradičně s nejlepšími Kunratickými jahodami! Menší, příjemný útulný farmářský trh s kvalitní nabídkou čerstvé…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Náplavka: 18. května 2024, 8:00 – 14:00

    Farmářský trh Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Každou sobotu (kromě ledna) najdete na břehu Vltavy…
    Více informací zde

    Nejbližší trh na Kubáni v sobotu 18. května – pořád budou kunratické jahody

    Na trhu budou skvělé jahody z Kunratic! Přes letošní nepřízeň počasí na Kubáni pro Vás budou báječné sladké, červené jahůdky.…
    Více informací zde