Inspirace do kuchyně

Pesto z kadeřávku

Kapusty kadeřávky jsou vyšlechtěny z brukve zelné a poskytují zelené listy od zimy až do jara, kdy je jiné čerstvé zeleniny málo. Jsou skvělým zpestřením zimního jídelníčku.
Kadeřávek přináší i hodně zdravotních benefitů. Jako všechny košťálové zeleniny je  bohatý na vlákniny, minerální látky (fosfor, vápník a draslík) a vitaminy skupiny B, C, provitamin A a kyselinu listovou.

Ingredience

  • 2 hrsti listů kadeřávku
  • 1 hrst plocholisté petržele
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 lžička citronové šťávy
  • olivový olej
  • sůl
  • Postup

    Všechny ingredience dejte do mixéru a umixujte je v hladkou omáčku.

    Ochutnejte ji a případně dosolte.

    Pesto můžete použít nejen do těstovin, ale i na pečené maso, na zeleninu či do polévky.

    Líbil se Vám recept?

    Koupit můžete potraviny z farem a biofarem, nebo designové oblečení, keramiku, umělecko-řemeslné artefakty, sejít se tu s přáteli na kávu,…
    Přečíst celý článek
    V říjnu u nás (mimo jiné) zakoupíte: česká jablka v konzumní zralosti, nejrůznější dýně, lesní houby, med a koření, mikrogreens a bylinky a bylinková pesta, vázané a hrnkové květiny a krásné podzimní věnečky. Dále nakládané zelí, zelné saláty, kimči a okurky. Samozřejmostí je maso a zvěřina, vejce typu "1", čerstvé sladkovodní i mořské ryby, uzené ryby a nejrůznější rybí saláty a speciality a mnoho dalšího Více informací