fbpx

Inspirace do kuchyně

Pesto z kadeřávku

Kapusty kadeřávky jsou vyšlechtěny z brukve zelné a poskytují zelené listy od zimy až do jara, kdy je jiné čerstvé zeleniny málo. Jsou skvělým zpestřením zimního jídelníčku.
Kadeřávek přináší i hodně zdravotních benefitů. Jako všechny košťálové zeleniny je  bohatý na vlákniny, minerální látky (fosfor, vápník a draslík) a vitaminy skupiny B, C, provitamin A a kyselinu listovou.

Ingredience

  • 2 hrsti listů kadeřávku
  • 1 hrst plocholisté petržele
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 lžička citronové šťávy
  • olivový olej
  • sůl
  • Postup

    Všechny ingredience dejte do mixéru a umixujte je v hladkou omáčku.

    Ochutnejte ji a případně dosolte.

    Pesto můžete použít nejen do těstovin, ale i na pečené maso, na zeleninu či do polévky.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší akce Heřmaňák: 10. června, 8:30 – 13:30.

    Malý a útulný lokální trh s mnoha stolky k posezení ve stínu stromů, kde s vlastním keep cupem dostanete slevu…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Náplavka: 10. června, 8:00 – 14:00

    Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy.…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Kubáň v úterý 6.6. a čtvrtek 8.6. už s českými jahodami!

    I ve všední dny má Kubáň co nabídnout! Na trhu budou pravidelně dvoje české jahody z Kunratic! A také květák,…
    Více informací zde