fbpx

Inspirace do kuchyně

Ořechový chlebíček s banánem

Vláčný a voňavý chlebíček s jemnou chutí banánů a ořechů. Skvělý ke snídani nebo odpolední svačině.

Ingredience

  • Ořechový chlebíček s banánem:
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka mleté skořice
  • 3 vejce, velikost M
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 zralý banán
  • 60 g rostlinného oleje
  • 150 g mletých ořechů (vlašské, lískové)
  • 150 g zakysané smetany
  • Postup

    Troubu předehřejte na 175 stupňů (horní/dolní ohřev), chlebíčkovou či menší bábovkou formu vymažte a vysypte, jak máte ve zvyku. Já jsem použila chlebíčkovou formu Nordic Ware Classic o objemu 1,4 l.

    Mouku prosejte do mísy a smíchejte s práškem do pečiva a skořicí. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, pak pomalu zašlehejte rozmačkaný banán a olej.
    Přisypte mleté ořechy a promíchejte. Pak střídavě přidávejte mouku a zakysanou smetanu. Dobře promíchejte a nalijte do připravené formy. Těsto příliš nevyběhne do výšky, takže můžete bez obav naplnit do 3/4 formy.
    Dejte péct do vyhřáté trouby na 40-50 minut (v závislosti na výšce formy). Špejlí si ověřte, že je chlebíček propečený. Nechte ho chvilku chladnout ve formě, teprve pak překlopte na chladicí mřížku.
    Před servírováním můžete pocukrovat. Chlebíček je skvělý hned po upečení, tak i další dny.

     

    Líbil se Vám recept?

    Svatomartinská husa a nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 9. listopadu, 8:30 – 13:30.

    Svatomartinské hody na Heřmaňáku tuto sobotu od 8.30 do 14:00! Husí stehna, dva druhy zelí, knedlík. Na místě, i balené…
    Více informací zde

    Nejbližší farmářský trh – sobota 9. listopadu

    Víno, pečená husa, husí delikatesy i skvělá zábava na jednom místě! Přijďte ochutnat první vína letošního ročníku! Degustační festival mladých…
    Více informací zde

    Sobota 9. listopadu – na Kubáni vítáme sv. Martina

    V sobotu 9. listopadu na Kubáni přivítáme svatého Martina – bílého koně sice nečekejte, ale mladá vína a husí speciality…
    Více informací zde