Vláčný a voňavý chlebíček s jemnou chutí banánů a ořechů. Skvělý ke snídani nebo odpolední svačině.
Ingredience
Postup
Troubu předehřejte na 175 stupňů (horní/dolní ohřev), chlebíčkovou či menší bábovkou formu vymažte a vysypte, jak máte ve zvyku. Já jsem použila chlebíčkovou formu Nordic Ware Classic o objemu 1,4 l.
Mouku prosejte do mísy a smíchejte s práškem do pečiva a skořicí. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, pak pomalu zašlehejte rozmačkaný banán a olej.
Přisypte mleté ořechy a promíchejte. Pak střídavě přidávejte mouku a zakysanou smetanu. Dobře promíchejte a nalijte do připravené formy. Těsto příliš nevyběhne do výšky, takže můžete bez obav naplnit do 3/4 formy.
Dejte péct do vyhřáté trouby na 40-50 minut (v závislosti na výšce formy). Špejlí si ověřte, že je chlebíček propečený. Nechte ho chvilku chladnout ve formě, teprve pak překlopte na chladicí mřížku.
Před servírováním můžete pocukrovat. Chlebíček je skvělý hned po upečení, tak i další dny.