Inspirace do kuchyně

Baby špenát s krůtím masem a hořčičnou omáčkou

Baby špenát s krůtím masem a hořčičnou omáčkou

Baby špenát patří mezi prospěšné potraviny. Hodí se hlavně do salátů, ale nemá příliš výraznou chuť, proto jej mícháme s jinými listy. Obsahuje vysoké množství vit. A, C, kyseliny listové a hořčíku.
Když smícháte mladý baby špenát s horkou zálivkou, dojde k částečné ztrátě objemu, ale špenát přesto úplně nezavadne a neztratí svou nadýchanost a čerstvost.

Ingredience

  • 500-600 g krůtích prsou
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hrubozrnné anglické hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 100 g baby špenátu, umytého a vysušeného
  • 250 ml smetany ke šlehání (1 kelímek)
  • Postup

    Maso očistěte, odřežte zbytky blan a nakrájejte na stejně velké nudličky. Osolte a promíchejte s olejem.

    Pánev rozehřejte nasucho na plný výkon plotýnky a jakmile je horká, rozložte do ní maso. Postupně ho ze všech stran zprudka osmahněte dozlatova. I když je plotýnka hodně horká, na maso nespěchejte a dopřejte mu čas na zezlátnutí, než ho otočíte na další stranu.

    K opečenému masu přidejte hořčici, med a zalijte smetanou. 2-3 minuty povařte, aby se chutě spojily a maso došlo.

    Odstavte a přidejte všechen špenát. Promíchejte, na nic dalšího nečekejte a hned podávejte. Výborné je s rýží, ale hodí se i k bramborovým nokům nebo těstovinám.

    Líbil se Vám recept?