fbpx

Inspirace do kuchyně

Baby špenát s krůtím masem a hořčičnou omáčkou

Baby špenát patří mezi prospěšné potraviny. Hodí se hlavně do salátů, ale nemá příliš výraznou chuť, proto jej mícháme s jinými listy. Obsahuje vysoké množství vit. A, C, kyseliny listové a hořčíku.
Když smícháte mladý baby špenát s horkou zálivkou, dojde k částečné ztrátě objemu, ale špenát přesto úplně nezavadne a neztratí svou nadýchanost a čerstvost.

Ingredience

  • 500-600 g krůtích prsou
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hrubozrnné anglické hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 100 g baby špenátu, umytého a vysušeného
  • 250 ml smetany ke šlehání (1 kelímek)
  • Postup

    Maso očistěte, odřežte zbytky blan a nakrájejte na stejně velké nudličky. Osolte a promíchejte s olejem.

    Pánev rozehřejte nasucho na plný výkon plotýnky a jakmile je horká, rozložte do ní maso. Postupně ho ze všech stran zprudka osmahněte dozlatova. I když je plotýnka hodně horká, na maso nespěchejte a dopřejte mu čas na zezlátnutí, než ho otočíte na další stranu.

    K opečenému masu přidejte hořčici, med a zalijte smetanou. 2-3 minuty povařte, aby se chutě spojily a maso došlo.

    Odstavte a přidejte všechen špenát. Promíchejte, na nic dalšího nečekejte a hned podávejte. Výborné je s rýží, ale hodí se i k bramborovým nokům nebo těstovinám.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší akce Heřmaňák: 10. června, 8:30 – 13:30.

    Malý a útulný lokální trh s mnoha stolky k posezení ve stínu stromů, kde s vlastním keep cupem dostanete slevu…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Náplavka: 10. června, 8:00 – 14:00

    Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy.…
    Více informací zde

    Nejbližší trh Kubáň v úterý 6.6. a čtvrtek 8.6. už s českými jahodami!

    I ve všední dny má Kubáň co nabídnout! Na trhu budou pravidelně dvoje české jahody z Kunratic! A také květák,…
    Více informací zde