Nápaditá svačina, předkrm nebo večeře.
Dýni Hokaido nemusíte před přípravou loupat. Její slupka se velmi snadno rozvaří či upeče.
Ingredience
Postup
Nakrájíme cibuli. Dýni omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Hokaido nemusíme loupat!
Dýni s cibulí dáme do pekáčku, posypeme kořenící směsí dle volby od Sonnentoru a medvědím česnekem, zakapeme řepkovým olejem, promícháme.
Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na cca 15 minut, do změknutí.
Po upečení necháme vychladnout. 1/3 upečené dýně dáme stranou.
Mezitím omyjeme a nakrájíme listový špenát.
Sýr nakrájíme na kostičky stejně velké jako kostičky dýně.
Opět dáme ½ sýra stranou na dozdobení muffinů.
Dýňová semínka nasekáme na menší kousky.
Do mísy dáme vejce, mléko, přidáme hořčici, dýňový olej, koření, čerstvé bylinky, lehce osolíme, opepříme a prošleháme.
Vsypeme mouku s kypřícím práškem, promícháme.
Opatrně vmícháme 2/3 dýně, 2/3 fety, dýňová semínka a špenát. Pro intenzivnější sýrovou chuť můžeme vmíchat 2 lžíce nastrouhaného parmazánu.
Směs plníme do muffinových košíčků, kterými jsme vyložili plech na muffiny.
Dozdobíme odloženými kostičkami dýně a sýra – dobře vmáčkneme.
Pečeme cca 25 minut na 180 stupňů. Ke konci pečení můžete potřít olejem, aby byly lesklejší.