I piškotové těsto lze připravit v bezlepkové verzi a je to lahoda!
Ingredience
Postup
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku s kypřícím práškem a kešu/kokos. Vyšleháme hladkou hmotu.
Z bílků připravíme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
Pečeme ve vyšším plechu vyloženém pečicím papírem cca 25 minut na 175 stupňů.
Mezitím vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem, vmícháme jogurt. Dáme do lednice, než se piškot upeče a vychladne.
Nakrájíme jahody nebo kiwi.
Krémem potřeme vychladlý piškot.
Na krém rozložíme nakrájené jahody. Dáme opět chladit do lednice.
Podle návodu připravíme želé z Agaru nebo z prášku.
Pro potřebné množství tekutiny použijeme vodu s (ideálně domácím) sirupem.
Po vychladnutí přelijeme vrstvu ovoce želé.
Dáme vychladit přes noc do lednice.
TIP:
Z polovičního množství surovin připravíme dezert pro dortovou formu.