Inspirace do kuchyně

Piškotové řezy s jahodami nebo kiwi

I piškotové těsto lze připravit v bezlepkové verzi a je to lahoda!

Ingredience

  • 5 domácích vajec
  • ½ hrnku řepkového oleje
  • ½ hrnku vody
  • 1 ½ hrnku rýžové nebo jahelné mouky
  • 1/2 hrnku rozmixovaných kešu nebo kokosu (část můžete nahradit sezamem)
  • 3 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
  • ¾ hrnku třtinového cukru
  • 2 šlehačky
  • 1 velký bílý jogurt
  • 1 vanilkový cukr
  • ¾ kg jahod nebo kiwi
  • Agar agar nebo želé
  • Jahodový sirup a voda
  • Postup

    Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky.

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

    Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku s kypřícím práškem a kešu/kokos. Vyšleháme hladkou hmotu.

    Z bílků připravíme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.

    Pečeme ve vyšším plechu vyloženém pečicím papírem cca 25 minut na 175 stupňů.

    Mezitím vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem, vmícháme jogurt. Dáme do lednice, než se piškot upeče a vychladne.

    Nakrájíme jahody nebo kiwi.

    Krémem potřeme vychladlý piškot.

    Na krém rozložíme nakrájené jahody. Dáme opět chladit do lednice.

    Podle návodu připravíme želé z Agaru nebo z prášku.

    Pro potřebné množství tekutiny použijeme vodu s (ideálně domácím) sirupem.

    Po vychladnutí přelijeme vrstvu ovoce želé.

    Dáme vychladit přes noc do lednice.

    TIP:

    Z polovičního množství surovin připravíme dezert pro dortovou formu.

    Líbil se Vám recept?

    Koupit můžete potraviny z farem a biofarem, nebo designové oblečení, keramiku, umělecko-řemeslné artefakty, sejít se tu s přáteli na kávu,…
    Přečíst celý článek
    V říjnu u nás (mimo jiné) zakoupíte: česká jablka v konzumní zralosti, nejrůznější dýně, lesní houby, med a koření, mikrogreens a bylinky a bylinková pesta, vázané a hrnkové květiny a krásné podzimní věnečky. Dále nakládané zelí, zelné saláty, kimči a okurky. Samozřejmostí je maso a zvěřina, vejce typu "1", čerstvé sladkovodní i mořské ryby, uzené ryby a nejrůznější rybí saláty a speciality a mnoho dalšího Více informací