fbpx

Inspirace do kuchyně

Pečená červená řepa

V létě se hodí nepříliš syté pokrmy, nenáročné na přípravu. Vyzkoušejte tento pokrm, který se můžete využít jako velmi chutný předkrm nebo lehkou večeři.

Ingredience

  • 2 větší červené řepy
  • Olivový olej
  • Hrubozrnná sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Dip
  • Bílý jogurt, tvaroh, Cottage nebo Lučina, případně kozí sýr
  • Bylinky dle chuti - pažitka, petržel, medvědí česnek, případně Svěží koření od Sonnentoru
  • Citronová šťáva
  • Oříšky – ideální jsou piniové
  • Postup

    Řepu pečlivě omyjeme, osušíme. Dáme na čtverec alobalu. Osolíme hrubou solí, opepříme, zakapeme olivovým olejem a pevně zabalíme.
    Pokud pečeme více řep, každou zabalíme samostatně.

    Dáme do zapékací mísy nebo na plech a pečeme podle velikosti 1-1,5 hodiny na 190 stupňů.

    Mezitím si připravíme dip z jogurtu,  tvarohu nebo sýra, který osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky dle chuti.

    Alobal opatrně rozbalíme a vidličkou vyzkoušíme, zda je řepa měkká.
    Necháme ji vychladnout, pak ji oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Můžeme zakapat citrónovou šťávou a olivovým olejem.

    Podáváme s dipem a oříšky.

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší trh Heřmaňák: 8. února, 9:00 – 13:00

    Heřmaňák je menší, příjemný útulný farmářský trh s kvalitní nabídkou čerstvé zeleniny, ovoce, pečiva, uzenin, vajíček z chovu s volným…
    Více informací zde

    Nejbližší farmářský trh Náplavka – sobota 8. února 2025

    Farmářský trh Náplavka je jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Každou sobotu (kromě ledna) najdete na břehu Vltavy…
    Více informací zde

    Nejbližší trh na Kubáni 8. února. Budou i malé zabijačkové hody!

    Řeznictví Chomutov nabídne svoje skvělé jitrnice, jelítka a další překvapení, Přijďte ochutnat! Také se na vás těší se na Vás…
    Více informací zde