V létě se hodí nepříliš syté pokrmy, nenáročné na přípravu. Vyzkoušejte tento pokrm, který se můžete využít jako velmi chutný předkrm nebo lehkou večeři.
Ingredience
Postup
Řepu pečlivě omyjeme, osušíme. Dáme na čtverec alobalu. Osolíme hrubou solí, opepříme, zakapeme olivovým olejem a pevně zabalíme.
Pokud pečeme více řep, každou zabalíme samostatně.
Dáme do zapékací mísy nebo na plech a pečeme podle velikosti 1-1,5 hodiny na 190 stupňů.
Mezitím si připravíme dip z jogurtu, tvarohu nebo sýra, který osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky dle chuti.
Alobal opatrně rozbalíme a vidličkou vyzkoušíme, zda je řepa měkká.
Necháme ji vychladnout, pak ji oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Můžeme zakapat citrónovou šťávou a olivovým olejem.
Podáváme s dipem a oříšky.