fbpx

Inspirace do kuchyně

Pečená červená řepa

V létě se hodí nepříliš syté pokrmy, nenáročné na přípravu. Vyzkoušejte tento pokrm, který se můžete využít jako velmi chutný předkrm nebo lehkou večeři.

Ingredience

  • 2 větší červené řepy
  • Olivový olej
  • Hrubozrnná sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Dip
  • Bílý jogurt, tvaroh, Cottage nebo Lučina, případně kozí sýr
  • Bylinky dle chuti - pažitka, petržel, medvědí česnek, případně Svěží koření od Sonnentoru
  • Citronová šťáva
  • Oříšky – ideální jsou piniové
  • Postup

    Řepu pečlivě omyjeme, osušíme. Dáme na čtverec alobalu. Osolíme hrubou solí, opepříme, zakapeme olivovým olejem a pevně zabalíme.
    Pokud pečeme více řep, každou zabalíme samostatně.

    Dáme do zapékací mísy nebo na plech a pečeme podle velikosti 1-1,5 hodiny na 190 stupňů.

    Mezitím si připravíme dip z jogurtu,  tvarohu nebo sýra, který osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky dle chuti.

    Alobal opatrně rozbalíme a vidličkou vyzkoušíme, zda je řepa měkká.
    Necháme ji vychladnout, pak ji oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Můžeme zakapat citrónovou šťávou a olivovým olejem.

    Podáváme s dipem a oříšky.

    Líbil se Vám recept?

    Svatomartinská husa a nejbližší farmářský trh Heřmaňák: 9. listopadu, 8:30 – 13:30.

    Svatomartinské hody na Heřmaňáku tuto sobotu od 8.30 do 14:00! Husí stehna, dva druhy zelí, knedlík. Na místě, i balené…
    Více informací zde

    Nejbližší farmářský trh – sobota 9. listopadu

    Víno, pečená husa, husí delikatesy i skvělá zábava na jednom místě! Přijďte ochutnat první vína letošního ročníku! Degustační festival mladých…
    Více informací zde

    Sobota 9. listopadu – na Kubáni vítáme sv. Martina

    V sobotu 9. listopadu na Kubáni přivítáme svatého Martina – bílého koně sice nečekejte, ale mladá vína a husí speciality…
    Více informací zde