Výborné lehké jídlo, které si užijeme jako samostatné jídlo, které můžeme dochutit parmazánem. I jako příloha k bílé rybě, králíkovi či drůbežímu masu je skvělé.
V dýni je jen málo sacharidů (3%), minimum proteinů a skoro žádné tuky. Obsahuje až devadesát procent vody. Je také bohatá na draslík, sodík, hořčík, železo, fosfor a hlavně na vlákninu, která výborně působí na správnou funkci trávicího traktu.
Ingredience
Postup
Dýni nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme dýni a rýži a restujeme.
Přidáme koření, podlijeme bílým vínem, které necháme odpařit.
Následně zalejeme zeleninovým vývarem.
Vaříme cca 20 minut. Podle potřeby podléváme dalším vývarem.
Můžeme dochutit kapkou dýňového oleje.