Nádech Indie v Čechách
TIP: Abyste vyhověli masožravcům, můžete úplně stejně uvařit i kari s drůbežím masem. Stejně jako budete přes noc namáčet pro vegetariány cizrnu, naložte kuřecí nebo krůtí maso přes noc do koření s olejem, ideální je směs Orient mix od Karavany nebo Sluneční polibek od Sonnentoru. Bude taky výborné!
Ingredience
Postup
Suchou cizrnu musíme vždy minimálně přes noc namáčet ve vodě a vodu ideálně několikrát vyměnit. Před vařením vodu slijeme, cizrnu propláchneme a vaříme ve vodě nové. Aby se snížila nadýmavost, přidáme špetku mořských řas (ideálně Arame) nebo bobkový list a nové koření. Vaříme doměkka.
Můžete použít i cizrnu z plechovky v bio kvalitě. Nálev slijeme, dáme do cedníku a cizrnu pořádně propláchneme vodou.
V hrnci nebo woku rozehřejeme olej nebo ghí a orestujeme koření a kari pastu.
Potom přidáme nakrájenou zeleninu, uvařenou scezenou cizrnu, lněná, sezamová a chia semínka, zalijeme vývarem.
Krátce povaříme a přidáme listový špenát, nať koriandru a kokosové mléko, opět krátce povaříme.
Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Podáváme ideálně s Basmati rýží, skvělá je Indická Basmati extra long Kernel od Karavany.