Krémová polévka, kterou můžeme podávat i jako hlavní chod.
Pokud chcete udělat radost členům rodiny, kteří mají rádi maso, přidejte do polévky plátky pečeného kuřecího nebo krůtího masa.
Ingredience
Postup
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a dáme vařit s kmínem a solí pro přípravu kaše.
Chřest omyjeme, odkrojíme tvrdé konce.
Bílý chřest je navíc potřeba oloupat.
Chřest nakrájíme na menší kousky.
Šalotky rovněž nakrájíme nadrobno.
Na oleji nebo ghí orestujeme šalotku a koření, přidáme chřest.
Zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme cca 15 minut.
Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a mlékem nebo smetanou.
Necháme stranou v hrnci.
Do polévky vmícháme smetanu a rozmixujeme na hladký krém.
Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
Do talíře vložíme vždy 2 lžíce bramborové kaše a zalijeme polévkou, dozdobíme čerstvými bylinkami a doplníme semínky nebo krutony.