fbpx

Kitchen inspiration

Velikonoční mazanec nekynutý s tvarohem

K tradičnímu kynutému mazanci je tento nekynutý dobrou a rychlejší alternativou. Vyzkoušejte!

Ingredients

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 150 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 130 g moučkového cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • ½ lžičky strouhané citrónové kůry
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce rozinek
  • 2 lžíce sekaných mandlí
  • 1 vejce na potření
  • Description

    Máslo utřeme do pěny s cukrem. Postupně přidáme vejce, po částech zatřeme do směsi tvaroh, citrónovou šťávu i jemně strouhanou kůru, med a rum. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a muškátovým oříškem. Na válu spojíme s tvarohovou směsí a dobře vypracujeme v hladké těsto, do kterého přidáme hrozinky a mandle. Vypracujeme bochánek, který pečeme na plechu vyloženém papírem. Před vložením do trouby bochánek nařízneme na povrchu do křížku, potřeme vajíčkem, posypeme hrstičkou sekaných mandliček a vložíme do dobře předehřáté trouby. Pečeme na 180 °C cca 40 minut.
    Když je mazanec na stole, teprve teď jsou Velikonoce plotnou posvěcené. Tak ať se všechno povede!

    Did you liked this recipe?

    Next market at Náplavka: July 20, 8 am to 2 pm

    One of the first Prague farmer’s markets. Every Saturday (except for January) you can find around 90 stands on the…
    Více informací zde

    Saturday, July 20 – fruit and vegetables in full summer swing!

    Your favourite sellers will be at the market with fresh vegetables and fruit, as well as flowers, organic milk, baked…
    Více informací zde