fbpx

Kitchen inspiration

PODZIMNÍ HRUŠKOVÝ KOLÁČ

K podzimu patří teplá voňavá jídla. K neděli patří voňavý koláč. Co z toho vyplývá? Upečeme si podzimní hruškový koláč!

Ingredients

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 6 lžic mléka
  • 3 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr nebo na špičku nože vanilky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaového nebo čokoládového prášku
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka perníkového koření
  • špetka strouhané citrónové kůry
  • 200 ml rozpuštěného másla
  • 5 ks zralých hrušek (čerstvé či kompotované)
  • Description

    Z uvedených surovin vymícháme v misce metličkou hladké těsto. Do vymazané koláčové formy nalijeme těsto a poklademe naříznutými na proužky půlkami hrušek.

    Pečeme v předehřáté troubě v režimu horkovzduch cca 45 minut při teplotě 180 °C.

     

    Did you liked this recipe?

    Next farmer’s market at Heřmaňák: November 30, 8:30 am to 1:30 pm

    Heřmaňák is a smaller, more cosy farmer’s market with a great range of fresh vegetables, fruit, baked goods, meat, free-range…
    Více informací zde

    Next farmer’s market at Náplavka: November 30

    One of the first Prague farmer’s markets. Every Saturday (except for January) you can find around 90 stands on the…
    Více informací zde

    Next market at Kubáň: November 26 and 28

    With the coming winter, the supply of vegetables is getting thinner, so the Vegetables Malých stand will only run on…
    Více informací zde