fbpx

Kitchen inspiration

Škvarkové pagáčky

ŠKVARKOVÉ PAGÁČKY z kynutého těsta, mašlované vejcem a smetanou, sypané uzenými solenými mandličkami a uzenou solí. Fenomenální spojení chutí s křehkostí pečiva, přesně pro chvíli, kdy už máte sladkého dost. Když je venku taková zima, dát si škvarky, není žádná dietní chyba.

Ingredients

  • 500 g hladké mouky
  • 42 g čerstvých kvasnic
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 300 g jemně mletých škvarků
  • Description

    Připravíme kvásek: do malého množství vlahého mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme půl lžičky cukru a lžíci mouky. Dobře rozmícháme a pod utěrkou na teplém místě necháme vzejít kvásek.
    Do mísy dáme mouku a zpracujeme ji s vykynutým kváskem, přidáme vejce a po částech zapracujeme mléko a mleté škvarky.
    Vypracujeme těsto, necháme vykynout a poté na pomoučeném vále rozválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme kolečka.
    Na plechu je potřeme vejcem rozmíchaným se smetanou, posypeme nasekanými uzenými mandlemi a uzenou solí.
    V předehřáté troubě na 170 °C peču 25 minut.

    Galerie

    Did you liked this recipe?