Určitě se shodneme, že v parném létu je nejlepší mísa něčeho studeného a osvěžujícího. Už jste ochutnali okrošku? Skvělá, dietní, starodávná slovanská letní polévka, absolutně nenáročná na přípravu.
Jednou zkusíte a nebudete chtít přestat! Z tohoto důvodu si nikdy nedělám okrošku do malé misky. U nás doma je to oblíbená letní polévka už přes tři generace. Právě je na ni ten nejlepší čas hojnosti všemožné zeleniny. Dobrá zpráva je, že v tomto období všechno najdete na farmářském trhu nebo přímo doma na zahradě.
Krásné léto a dobrou chuť přeje
Šárka Erb Škachová
Ingredients
Description
Do velké mísy nakrájíme zeleninu, přidáme bylinky, osolíme a opepříme, ochutíme utřeným stroužkem česneku, drobně nasekanou cibulkou šalotkou a kapkou octa.
Zalijeme kefírem a v chladničce necháme odležet.
Před podáváním přidáme vařená vejce a vařené brambory, vše pokrájené na kostičky.
Ozdobíme ještě dostatečným množstvím čerstvého voňavého kopru a můžeme nosit na stůl.
Jako příloha je ideální krajíček čerstvého žitného chleba.