Vyzkoušejte tenhle recept, rychlovku z jablek z loňské sezóny, které už velkou parádu nedělají, ale do koláče jsou naprosto skvělá!
A nezapomeňte na lidovou moudrost: Jedno jablko denně, doktora z domu žene!
Ingredients
Description
Jablka nakrájíme na tenké plátky a pokapeme šťávou z půlky citrónu, přidáme lžičku medu.
200 g hladké mouky smícháme s půlkou prášku do pečiva
přidáme 80 g třtinového cukru, jemně strouhanou kůru z půlky citrónu, 200 ml bílého jogurtu, 2 vejce, trochu vanilky
Mouku promícháme se všemi ingrediencemi a přidáme jablečné plátky.
Lehce promícháme a vlijeme do formy nebo pánve vyložené pečicím papírem.
Uhladíme povrch a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 45 minut.