fbpx

Kitchen inspiration

Koláč se spoustou jablek a jogurtu

Vyzkoušejte tenhle recept, rychlovku z jablek z loňské sezóny, které už velkou parádu nedělají, ale do koláče jsou naprosto skvělá!
A nezapomeňte na lidovou moudrost: Jedno jablko denně, doktora z domu žene!

Ingredients

  • 7 jablek
  • lžička medu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 200 g hladké mouky
  • polovina prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 80 g třtinového cukru
  • 200 ml bílého jogurtu
  • vanilka, podle chuti skořice
  • Description

    Jablka nakrájíme na tenké plátky a pokapeme šťávou z půlky citrónu, přidáme lžičku medu.
    200 g hladké mouky smícháme s půlkou prášku do pečiva
    přidáme 80 g třtinového cukru, jemně strouhanou kůru z půlky citrónu, 200 ml bílého jogurtu, 2 vejce, trochu vanilky
    Mouku promícháme se všemi ingrediencemi a přidáme jablečné plátky.
    Lehce promícháme a vlijeme do formy nebo pánve vyložené pečicím papírem.
    Uhladíme povrch a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 45 minut.

    Did you liked this recipe?

    Next market at Heřmaňák: February 8, 9am to 1pm

    Heřmaňák is a smaller, more cosy farmer’s market with a great range of fresh vegetables, fruit, baked goods, meat, free-range…
    Více informací zde

    Next farmer’s market at Náplavka: Saturday, March 1

    One of the first Prague farmer’s markets. Every Saturday (except for January) you can find around 90 stands on the…
    Více informací zde