fbpx

Kitchen inspiration

Jitrnice a lepenice

Variací na oblíbenou jihočeskou pochoutku lepenici je hned několik. Základem jsou vždy dobré vařené brambory, domácí kysané zelí, smažená cibulka a čerstvé křupavé škvarky. Takto upraveným bramborám s kysaným zelím se říká lepenice či kočičák. A k jitrnici neznám nic chutnějšího!

Ingredients

  • 12 brambor
  • sůl, kmín
  • velká miska domácího kysaného zelí
  • hrst křupavých škvarků
  • 2 cibule
  • 4 jitrnice
  • Description

    Brambory oloupeme a v osolené vodě s kmínem uvaříme doměkka.

    Poté se brambory rozmačkáme šťouchadlem a přidáme ohřáté škvarky.

    Vše  dobře zamícháme a přidáme  porce syrového kysaného zelí.

    Nevaříme, jen lehce promícháme a posypeme na sádle osmaženou cibulkou.

    Podáváme jako přílohu k opečeným jitrničkám.

    Did you liked this recipe?

    Next farmer’s market at Heřmaňák – May 4, 8:30 am to 1 pm

    A smaller, more cosy farmer’s market with a great range of fresh vegetables, fruit, baked goods, meat, free-range eggs, organic…
    Více informací zde

    Next market at Náplavka: April 27, 8 am to 2 pm

    One of the first Prague farmer’s markets. Every Saturday (except for January) you can find around 90 stands on the…
    Více informací zde