Jablka mu dodají vláčnost, koření a ořechy zajímavou chuť. Je skvělý k snídani s bílým jogurtem nebo k odpolednímu čaji. Vláčný vydrží i několik dní.
Ingredients
Description
Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny, pak pomalu zašlehejte olej.
Mouky smíchejte se sodou, skořicí a špetkou soli. Přisypte do vaječné pěny a dobře promíchejte. Přidejte nastrouhaná jablka a nakonec vlašské ořechy.
Těsto dobře promíchejte a přendejte do menší chlebíčkové formy (ca. 25×10 cm) předem vymazané a vysypané.
Chlebíček pečte v troubě vyhřáté na 170 st. (horní/dolní ohřev) asi 30-40 minut, špejlí si ověřte, že je propečený. Nechte zčásti vychladnout ve formě, teprve pak opatrně vyklopte na chladicí mřížku.