fbpx

Kitchen inspiration

Ořechové suchárky

U tohoto receptu  se nebudete trápit s válením ani vykrajováním a ještě využijete nadbytečné bílky. A pokud jste navíc milovníky ořechů, je to cukroví přesně pro vás.

Ingredients

  • 4 bílky (130-140g)
  • 100 g cukru krupice
  • 125 g hladké mouky
  • 180-200 g ořechů (vlašské, lískové, mandle nebo mix více druhů)
  • Description

    Bílky vyšlehejte za postupného přidávání cukru do pevného sněhu. Stěrkou vmíchejte prosátou mouku a celé neloupané ořechy.
    Směs rovnoměrně rozetřete do chlebíčkové formy (rozměr ca. 30×10 cm), kterou předem vyložte pečicím papírem nebo vymažte a vysypte.
    Pečte v troubě vyhřáté na 180 st. (horní/dolní) asi 30–40 minut. Ověřte si pomocí špejle, zda je chlebíček propečený, neměl by příliš zhnědnout.
    Nechte chvilku vychladnout ve formě, pak vyklopte na chladící mřížku. Zcela vychladlý chlebíček zabalte do čisté utěrky a nechte do druhého dne odležet.

    Druhý den chlebíček ostrým nožem nakrájejte na velmi tenké plátky (asi 2 mm), čím slabší, tím lepší. Rozložte je rovnoměrně na 2-3 plechy a dejte sušit do trouby vyhřáté na 120-130 stupňů (horkovzduch).
    Pokud horkovzduch nemáte, plechy během sušení otáčejte a prohazujte nebo sušte po jednom. Suchárky sušte asi 30 minut v závislosti na velikosti a síle jednotlivých kousků.
    Stačí jeden kousek vytáhnout, nechat zchladnout a ochutnat. Jakmile je dostatečně křupavý, je hotovo. Křehké a křupavé vydrží několik dní v uzavřené krabici.

    Did you liked this recipe?

    Next market at Heřmaňák: January 18, 9 am to 1 pm

    Heřmaňák is a smaller, more cosy farmer’s market with a great range of fresh vegetables, fruit, baked goods, meat, free-range…
    Více informací zde