fbpx

Kitchen inspiration

Dýňové mini cheesecakes (12 ks)

Dýně je univerzální surovina, kterou si můžete připravit na slano i na sladko. Sladkým receptům dodá obvykle vláčnost nebo jako v tomto případě zajímavou barvu i chuť.

 

Ingredients

  • Sušenkový základ:
  • 110 g sušenek typu Bebe rodinné
  • 50 g rozpuštěného másla
  • Sýrová náplň:
  • 450 g čerstvého sýra typu Philadelphia
  • 100 g cukru krupice
  • 2 velká vejce
  • 120 g dýňového pyré
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • špetka mletého nového koření a muškátového oříšku
  • Slaný karamel:
  • 200 g cukru krupice
  • 85 g másla
  • 125 g smetany ke šlehání 33%
  • 1 lžička mořské soli
  • Description

    Sušenkový základ
    Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a sušenkovou směs do nich rovnoměrně rozdělte. Pomocí lžičky směs urovnejte a zamáčkněte do dna košíčku. Dejte do lednice, než si připravíte náplň.

    Sýrová náplň
    V míse promíchejte do hladka sýr a krupicový cukr, přidejte vejce, jedno po druhém. Asi polovinu směsi rozdělte do připravených košíčků. Ke zbytku přidejte dýňové pyré, třtinový cukr a koření, dobře promíchejte. Opatrně lžící naneste na sýrovou vrstvu do košíčků.
    Pečte v troubě vyhřáté na 150 st. (horní/dolní ohřev) asi 20 minut.
    Upečené dortíky nechte zcela vychladnout ve formě, nejlépe pár hodin v lednici, teprve pak opatrně přendejte na tácek.

    Slaný karamel
    Cukr utavte v rendlíku se silným dnem na karamel. Přidejte máslo rozkrájené na malé kousky a opatrně míchejte, až se směs spojí.
    Přidejte sůl a po částech vlijte horkou smetanu. Dobře promíchejte a krátce povařte, aby byl karamel krásně krémový.
    Za občasného míchaní nechte vychladnout, pak opatrně naneste na vychlazené dortíky a podávejte.

     

     

    Did you liked this recipe?