Seznamte se s bulgurem: bulgur je minimálně opracované pšeničné zrno. Obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů, ale také značné množství vlákniny. V kuchyni se využívá jako příloha, na slano i na sladko. Vaříme jej podobně jako rýži.
Ingredients
Description
Květák rozsekejte v kuchyňském robotu na hrubé kousky.
Koriandr trochu podrťte, ale nijak to nepřehánějte, stačí jen rozmáčknout v hmoždíři, netřeba ho mít drcený úplně najemno.
Bulgur, květák, sůl, koriandr a rozinky nasypte do širokého kastrolu a promíchejte. Přidejte máslo, zalijte odměřenou studenou vodou, zakryjte poklicí a přiveďte k varu.
Mírně vařte 3 minuty, poté krátce promíchejte a znovu zakryjte poklicí.
Žár snižte na minimum, anebo, pokud máte kastrol se silným dnem, které drží teplo, můžete plotýnku vypnout docela.
Nechte pod poklicí dojít dalších 15-20 minut, až bulgur zcela změkne.
Načechrejte vidličkou, rozdělte na talíře a podávejte se studeným jogurtem ochuceným bylinkami, případně též doprovoďte vařenými vejci, pokud chcete kompletní jídlo, co zasytí.