fbpx

Kitchen inspiration

Dýňové rizoto

Výborné lehké jídlo, které si užijeme jako samostatné jídlo, které můžeme dochutit parmazánem. I  jako příloha k bílé rybě, králíkovi  či drůbežímu masu je skvělé.

V dýni  je jen málo sacharidů (3%), minimum proteinů a skoro žádné tuky. Obsahuje až devadesát procent vody. Je také bohatá na draslík, sodík, hořčík, železo, fosfor a hlavně na vlákninu, která výborně působí na správnou funkci trávicího traktu.

Ingredients

  • 1 a 1/2 hrnku dýně Hokaido
  • 1-2 šalotky
  • 2 hrnky kulatozrnné rýže
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 2 dcl suchého bílého vína
  • 2-3 hrnky zeleninového vývaru
  • Sůl, pepř
  • Koření - šalvěj, muškátový oříšek, šafrán, medvědí česnek
  • 1-2 lžíce dýňového oleje na ozdobení
  • Description

    Dýni nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
    Na oleji orestujeme cibulku, přidáme dýni a rýži a restujeme.
    Přidáme koření, podlijeme bílým vínem, které necháme odpařit.
    Následně zalejeme zeleninovým vývarem.
    Vaříme cca 20 minut. Podle potřeby podléváme dalším vývarem.
    Můžeme dochutit kapkou dýňového oleje.

    Did you liked this recipe?

    Next farmer’s market at Heřmaňák – May 4, 8:30 am to 1 pm

    A smaller, more cosy farmer’s market with a great range of fresh vegetables, fruit, baked goods, meat, free-range eggs, organic…
    Více informací zde

    Next market at Náplavka: April 27, 8 am to 2 pm

    One of the first Prague farmer’s markets. Every Saturday (except for January) you can find around 90 stands on the…
    Více informací zde