Bylinky, které rostou na louce, jsou skvělé i do tohoto salátu. Nesměj se, že nejsi králík, všechny jsou fakt dobré a navíc i zdravé.
Jetelové lístky jsou sladké, pampeliška má zvláštní, nahořklou chuť. Ani sníst sedmikrásku není nic neobvyklého. Pozor, natrhej si je na nějakém čistém místě, třeba na louce. Určitě ne u silnice nebo v parku, kam se chodí venčit pejskové, znáš to. A taky nejez bylinky, které neznáš nebo ti je nepotvrdí někdo dospělý – nemusely by ti ani chutnat, ani prospět tvému bříšku.
Tak s chutí do toho!
Ingredience
Postup
Škrabkou oloupej okurku
Nastrouhej ji na struhadle nebo nakrájej na kolečka (pozor na prsty 🙂
Salátová srdíčka nebo ledový salát rozeber, opláchni a nakrájej nožem na menší kousky (zas ty prsty!)
Přidej všechno do mísy k okurce.
Salát ochuť v tomto poměru: 1 polévková lžíce cukru, půl kávové lžičky soli, 1 lžíce citronové šťávy, lžíce olivového oleje. Když budeš potřebovat víc zálivky, přidej všechny suroviny ve stejném poměru.
Dobře zamíchej a nech asi půl hodiny odstát v ledničce, aby se všechny chutě správně spojily.
Ochutnej, jestli je salát podle tvého gusta.
Ozdob několika sedmikráskami a můžeš nosit na stůl.