Palačinky jsou vždycky na talíři vítaná pochoutka. Tyhle jsou ještě lepší. Do těsta přidáváme nastrouhaná jablka, takže palačinky jsou nadýchanější a křupavější a taky zdravější. Čím si je naplnit? Máme spoustu možností. Našlehaným tvarohem, domácí marmeládou, čerstvými banány, jahodami, borůvkami… Nebo jen tak posypat cukrem smíchaným se skořicí, někdo je má rád s kakaem… Jen, pozor, s cukrem šetříme. Naše zuby a celé tělo to uvítají. Nechceme být tlouštíci se zkaženými zuby, že jo.
Ingredience
Postup
Do litrové nádoby nalej 400 ml mléka
nasypej mouku a dobře rozmíchej, nejlépe elektrickým šlehačem (může ti pomoct dospělý kuchtík?)
Rozklepni do nádoby vajíčka a znovu dobře rozmíchej
Jablka nastrouhej na hrubém struhadle a přidej do těsta
Nepřilnavou pánvičku pomocí mašlovačky potři máslem a palačinky usmaž z každé strany do zlatova. Sporák neměj ne nejvyšší výkon, palačinky by se pálily.
Náplň:
Tvaroh z vaničky přendej do misky a rozmačkej do něj hodně zralý banán.
Můžeš přidat lžičku vanilkového cukru.
Na rozloženou palačinku natři vrstvu tvarohu a smotej do ruličky.