Inspirace do kuchyně

Jablečné palačinky

Palačinky jsou vždycky na talíři vítaná pochoutka. Tyhle jsou ještě lepší. Do těsta přidáváme nastrouhaná jablka, takže palačinky jsou nadýchanější a křupavější a taky zdravější. Čím si je naplnit? Máme spoustu možností. Našlehaným tvarohem, domácí marmeládou, čerstvými banány, jahodami, borůvkami… Nebo jen tak posypat cukrem smíchaným se skořicí, někdo je má rád s kakaem… Jen, pozor, s cukrem šetříme. Naše zuby a celé tělo to uvítají. Nechceme být tlouštíci se zkaženými zuby, že jo.

 

Ingredience

  • 3 jablka
  • 400 ml mléka
  • 7 lžic hladké mouky
  • 2 vajíčka
  • olej nebo máslo na smažení
  • 1 tvaroh
  • 2 banány
  • skořicový nebo vanilkový cukr na posypání
  • Postup

    Do litrové nádoby nalej 400 ml mléka

    nasypej mouku a dobře rozmíchej, nejlépe elektrickým šlehačem (může ti pomoct dospělý kuchtík?)

    Rozklepni do nádoby vajíčka a znovu dobře rozmíchej

    Jablka nastrouhej na hrubém struhadle a přidej do těsta

    Nepřilnavou pánvičku pomocí mašlovačky potři máslem a palačinky usmaž z každé strany do zlatova. Sporák neměj ne nejvyšší výkon, palačinky by se pálily.

    Náplň:

    Tvaroh z vaničky přendej do misky a rozmačkej do něj hodně zralý banán.

    Můžeš přidat lžičku vanilkového cukru.

    Na rozloženou palačinku natři vrstvu tvarohu a smotej do ruličky.

     

     

    Líbil se Vám recept?

      Jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR. Krásné místo v centru Prahy, na kamenném břehu řeky Vltavy. Více…
    Přečíst celý článek
    Už je to tady! Zase si můžete přijít plnit košíky čerstvými, zdravými potravinami, pozdravit se se svými oblíbenými farmáři a…
    Přečíst celý článek
    Farmářské trhy budou mít částečně v lednu přestávku, první trh bude otevřen 14. ledna 2023 a bude to Heřmaňák na Řezáčově náměstí v Praze 7. Poté přijdou na řadu Farmářský trh Kubáň a Farmářské tržiště Náplavka, oba trhy 4. února 2023. Na všechny se moc těšíme a přejeme do nového roku pevné zdraví, štěstí a mnoho úspěchů!