fbpx

Inspirace do kuchyně

Jablečné palačinky

Palačinky jsou vždycky na talíři vítaná pochoutka. Tyhle jsou ještě lepší. Do těsta přidáváme nastrouhaná jablka, takže palačinky jsou nadýchanější a křupavější a taky zdravější. Čím si je naplnit? Máme spoustu možností. Našlehaným tvarohem, domácí marmeládou, čerstvými banány, jahodami, borůvkami… Nebo jen tak posypat cukrem smíchaným se skořicí, někdo je má rád s kakaem… Jen, pozor, s cukrem šetříme. Naše zuby a celé tělo to uvítají. Nechceme být tlouštíci se zkaženými zuby, že jo.

 

Ingredience

  • 3 jablka
  • 400 ml mléka
  • 7 lžic hladké mouky
  • 2 vajíčka
  • olej nebo máslo na smažení
  • 1 tvaroh
  • 2 banány
  • skořicový nebo vanilkový cukr na posypání
  • Postup

    Do litrové nádoby nalej 400 ml mléka

    nasypej mouku a dobře rozmíchej, nejlépe elektrickým šlehačem (může ti pomoct dospělý kuchtík?)

    Rozklepni do nádoby vajíčka a znovu dobře rozmíchej

    Jablka nastrouhej na hrubém struhadle a přidej do těsta

    Nepřilnavou pánvičku pomocí mašlovačky potři máslem a palačinky usmaž z každé strany do zlatova. Sporák neměj ne nejvyšší výkon, palačinky by se pálily.

    Náplň:

    Tvaroh z vaničky přendej do misky a rozmačkej do něj hodně zralý banán.

    Můžeš přidat lžičku vanilkového cukru.

    Na rozloženou palačinku natři vrstvu tvarohu a smotej do ruličky.

     

     

    Líbil se Vám recept?

    Nejbližší trh Heřmaňák: 18. ledna, 9:00 – 13:00

    Heřmaňák je menší, příjemný útulný farmářský trh s kvalitní nabídkou čerstvé zeleniny, ovoce, pečiva, uzenin, vajíček z chovu s volným…
    Více informací zde

    Nejbližší farmářský trh Náplavka – sobota 1. února 2025

    Farmářské trhy si dají malinkatou zimní přestávku a budeme se těšit na shledání hned první únorovou sobotu, těšte se, bude…
    Více informací zde

    Nejbližší trh na Kubáni bude 1. února. A začínáme stylově, opékáním špekáčků!

    Vážení a milí, příroda se uložila k zimnímu spánku a naši farmáři dílem odpočívají, dílem chystají vše potřebné na další…
    Více informací zde