Farmářské kuře je úplně jiná kvalita masa než to kupované v obchodě. Nejde jen o chuťový zážitek. Pomalurostoucí kuře má skvělý život proti tomu ve velkochovu. Běhá po trávě, na slunci, má kvalitní krmení. Jeho svalovina není potom to nafouklé nic, s minimální výživovou hodnotou.
Ale hlavně – netrápí se. A my si na něm můžeme bez výčitek pochutnat.
Ingredients
Description
Celé kuře umyjte a osušte papírovou utěrkou. Ze všech stran ho osolte, opepřete a zlehka okořeňte směsí koření na pečené kuře bez soli.
Takto připravené kuře vložte do litinového hlubokého hrnce nebo pekáče, přidejte rozkrojený citron, snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu a celou rozkrojenou palici česneku.
Dál do hrnce dejte omyté baby brambůrky a osolte je.
Maso poklaďte kousky másla a celé to podlijte trochou vody.
Takto připravené kuře dejte péct pod pokličkou při cca 180 stupních asi 90 minut.
Po této době přilijte smetanu a čerstvé oregano.
Dopékejte již odkryté dozlatova dalších asi 20 minut.