Konečně je horké léto, tak jak léto má být. Přináší nám broskve, švestky, nejlepší sladké jahody z Kunratic. Cukety, které můžete využít na 100 + 1 způsob, květák, bylinky…
Ve stánku u Kloubských si můžete vybrat ze 3 druhů cibule – bílou, červenou a klasickou žlutou. Víte, do kterého jídla vybrat tu pravou?
Žlutá cibule je ta nejvíc používaná v teplé kuchyni. Dusíme ji, opékáme do zlatova nebo dokonce karamelizujeme, čímž se zvýrazní její chuť. Nesmí chybět v žádném guláši nebo tmavé omáčce, kde zvýrazní chuť. Pokud ji použijeme do salátu za syrova a chceme zmírnit palčivost, je dobré ji na chváíli namočit do ledové vody.
Červená cibule má příjemnou vůni a nasládlou chuť. Není tak štiplavá jako žlutá. Hodí se do studené i teplé kuchyně. Při tepelné úpravě ztratí svou červenou barvu a pokrmu dodá jemnou, nasládlou chuť.
Bílá cibule se hodí nejlépe ve studené kuchyni. Využijete ji do salátů, hamburgrů, tatarské omáčky…
S kým se potkáte?
Úterý 17. 8.
MASO, UZENINY
Uzeniny Tismice / tradiční uzeniny, sekaná v housce
Krůtí farma Brniště / čerstvé drůbeží maso
Masofarma Lažiště / biohovězí maso z farmy
Rybí farma / čerstvé rybí maso z ekologické farmy, bylinky, bylinkové limonády, pivo
ZELENINA, OVOCE
Zelenina Kloubský / čerstvá zelenina, saláty, bylinky, ovoce
Zelenina Malých / čerstvá zelenina, saláty, bylinky, ovoce
Zelenina od Klárky / kořenová zelenina, saláty, bylinky, brambory, cibule, nakládaná zelenina, čerstvá hlíva ústřičná, žampiony
Jahody z Kunratic / čerstvé kunratické jahody
KVĚTINY
u všech zelinářů jsou k dostání zahradní květiny – lilie, gladioly a další,co léto nabízí
PEKÁRNA, CUKRÁRNA
Pekárna Velíšek Kamenice / žitný, pšeničný chléb, domácí pečivo z technických důvodů
Karlovarské cukrářství / koláče, kremrole a další drobné pečivo
DELIKATESY
Lenka Boháčová / Přírodní produkty – bylinné čaje, marmelády, koření
Knedlíky Láznička / ovocné, bramborové a kynuté knedlíky
OBČERSTVENÍ
Indické občerstvení / pakory, samosa, mango lassí, hlavní jídla s basmati rýži, čaj masala
NÁPOJE
Café Majada / výběrová káva
Immunity bar / čerstvě lisované ovocné šťávy
Pivovar Volt / lahvované pivo
ŘEMESLA
Charlieho keramika / ručně točená keramika, na ozdobu i do kuchyně
———————————————————————————————
Čtvrtek 19. 8.
MASO, UZENINY
Veronika Jedličková / farmářská pomalu rostoucí kuřátka, vajíčka z vlastního chovu s výběhem
Masofarma Lažiště / biohovězí maso z farmy
RYBY
Josef Grunt / grilované rybí lahůdky
Rybí zahrada / čerstvé rybí maso z ekologické farmy, bylinky, bylinkové limonády, pivo
MLÉKO, SÝRY, VEJCE
Bačova salaš /kravské mléko, jogurty, sýry kozí, ovčí a kravské, slovenské uzeniny, klobásy a špeky
ZELENINA, OVOCE
Zelenina Kloubský / čerstvá zelenina, saláty, bylinky, ovoce
Zelenina Malých / čerstvá zelenina, saláty, bylinky, ovoce
Jahody z Kunratic / oblíbené čerstvé sladké jahody, odrůda Korona
KVĚTINY
u všech zelinářů jsou k dostání zahradní květiny
PEKÁRNA, CUKRÁRNA
Pekárna Velíšek Kamenice / žitný, pšeničný chléb, domácí pečivo
DOVOLENÁ – Buchty a koláče od milované tchýně / domácí sladké pečivo
OBČERSTVENÍ
Indické občerstvení / pakory, samosa, mango lassí, hlavní jídla s basmati rýži, čaj masala
NÁPOJE
Café Majada / výběrová káva
Immunity bar / čerstvě lisované ovocné šťávy
Pivovar Volt / lahvované pivo