fbpx

Farmářský trh Náplavka

V sobotu 18. 9. se Farmářské tržiště Náplavka vyjímečně a jednorázově přestěhuje před Průmyslový palác na Výstaviště na Praze 7.

V sobotu 18. 9. se Farmářské tržiště Náplavka vyjímečně a jednorázově přestěhuje před Průmyslový palác na Výstaviště na Praze 7.
Na Náplavce se tuto sobotu totiž konají tradiční veslařské závody Primátorky, a pro trh nebude místo. V sobotu 25. 9. už ale budeme opět na naší Náplavce, jako obvykle.
Na Výstavišti nás tuto sobotu 18. 9. najdete skoro všechny. Nebude chybět Králíčkova biozelenina, květinářství Gardenista, pesta z Květuščiny zahrádky, pekárna Dvorník i Karlovarské cukrářství, Biofarma Vavřinec i Kozí statek pod Křížkem, káva Birdsong nebo Alegre, Balkan Grill a Radek ´s Kitchen,…

Předběžný seznam je zde, ještě ho budeme doplňovat:
Maso, uzeniny, polotovary
UZENINY PLZÁK Z PLZNĚ – Uzeniny z masa zahuštěného hovězím vývarem, sušené hovězí, uzená kýta, bůček, sýry, zavařené uzené, vepřové, klobásy a paštiky.
KRŮTÍ FARMA NOVÝ DVŮR – Krůtí maso a polotovary
MAĎARSKÉ LAHŮDKY – Uzená masa, špeky, klobásy, čabajky, kysané domácí zelí, čalamády a nakládaná zelenina

Mléko, mléčné výrobky, máslo, sýry
FARMA BIOVAVŘINEC – Čerstvé kravské bio mléko, tvaroh, máslo, ghí, čerstvé i polotvrdé zrající sýry, syrovátka a sýrařovy limonády, kefír, zakysanka, čerstvá smetana, jogurty, pařené sýry, jehněčí klobásky a párky, bio jehněčí maso na objednávku.
KOZÍ STATEK POD KŘÍŽKEM – Čerstvé sýry, kefíry, jogurty, zákysy, sýry ve slaném nálevu jadel, feta, balkánský sýr a zrající sýry gouda a čedar z kozího a kravského mléka

Zelenina, ovoce, bylinky, houby
KRÁLÍČKOVA BIOZELENINA – Vlastní zelenina v biokvalitě: celer, mrkev, fazol šarlatový, porek, dýně hokkaido, paprika, chilli papričky, brambory, červená řepa, cukety a rajčata.
OVOCNÁŘSTVÍ PLOSKOVICE – Ovoce z ekologicky šetrného hospodářství. Podle sezóny hrušky, jablka, jahody, třešně, meruňky, letní jablka, švestky, červený rybíz a sušená jablka a také ovocné šťávy a mošty.
OVOCNÉ SADY KOLÍN – Jablíčka, hrušky a v sezóně třešně, višně, švestky, meruňky a broskve ze sadů pana Procházky od Kolína
ZELENINA OVČÁRY – Sezónní zelenina, byliny a saláty
ZELENINA TRAVČICE – Sezónní zelenina, byliny a saláty
VÝPĚSTKY ZE ZAHRÁDKY MOLHANEC – Květiny, zelenina a ovoce z vlastní zahrádky.

Květiny, květinové dekorace
GARDENISTA – Květinová nádhera ze Stehelčevsi.
KVĚTINÁŘSTVÍ BYSTRÁ – České květiny rodiny Bystrých z Dřís

Chléb, pečivo, koláče, buchty
CELOZRNNÁ A BEZLEPKOVÁ PEKÁRNA DVORNÍK – Celozrnné a bezlepkové pečivo, koláče, quiche a chleby, slané občerstvení.
CHLÉB Z TŘEBÍČE – Kváskový chléb, živý kvásek, žitný chléb a škvarkové placky
PEKÁRNA VE MLÝNĚ – Chleby, rohlíky, housky, koláče, štrůdly, bagety.
PITA CHLÉB & HUMMUS – Čerstvý domácí pita chléb z Jiren, lahodný hummus.
STAROČESKÉ PEKAŘSTVÍ – Koláče a buchty z kynutého těsta
TRADIČNÍ PAGÁČKY – Tradiční výroba pagáčků, dlouhý proces kynutí a následné překládání těsta škvarky nebo zelím, slaninou, nebo olivami, sladké Bratislavské rohlíčky.

Dorty, zákusky, cukroví, čokoláda
KARLOVARSKÉ CUKRÁŘSTVÍ – Kremrole, věnečky, štrúdly a fantastické koláčky.
PERNÍČKOVI – Čerstvé perníky, marcipánové, nugátové, ořechové, se sušeným ovocem, s polevou čokoládovou, citronovou, rumovou, mazané povidly, perníkový závin, medovomakový závin, litý perník, zdobené perníčky.
TEN ŠTRŮDL – Štrůdly a vdolečky smažené přímo na místě

Delikatesy, džemy, byliny, pesta, oleje, těstoviny
DAMODARA – Luštěninové těstoviny, polévky a kaše, cizrnová mouka, sušená jablka, cizrnové kuličky, mandlové koule
KVĚTUŠČINA ZAHRÁDKA – Čerstvé bylinky z Kokovic, podle sezóny. Pesto medvědočesnekové, kopřivové, z bazalky, koriandru, libečku, petrželky, kopru a šalvěje.
MARMELÁDY S PŘÍBĚHEM – Ručně vyráběné džemy, marmelády, pečené čaje a ostatní delikatesy – chutney, pesta, nakládaná zelenina, sladkokyselé okurky, ochucené oleje.
STÁNEK U DVOU KOZ – Bylinné sirupy – bezinkový, pampeliškový, mateřídouškový, mátový, tymiánový, gingo&yerba maté, ibiškový, levandulový, zázvorový, lipový, jitrocelový, skořicový a další dle sezony

Med, oříšky a sušené ovoce a zelenina, koření
ARAMARA – 100% ořechové krémy vyráběny pouze z ořechů pražených horkým vzduchem bez jakýchkoliv dalších přísad.
CEJLONSKÉ KOŘENÍ CZ – Dovoz a zpracování koření nejvyšší možné kvality – jedno druhová koření i směsi, esenciální oleje koření, bylinky z řecké Kréty, kokosové produkty, masala chai naší výroby, madagaskarské čokolády.
KAROLÍNČIN MED, HOUBY A BYLINKY – Plástečkový, pastový lesní i květový med, žampiony, hlíva ústřičná, lesní houby čerstvé, sušené i nakládané.
MANDLOVÁ – Čerstvě pražené mandle, sladké se skořicí, s japonským ume octem, s bylinkami a růžovou himalájskou solí, nebo nesolené.
USUŠENO – Sezónní sušené ovoce ovoce, vlašské a lískové ořechy, okrajově marmelády, sirupy a mošty od našeho dodavatele ovoce ze Synkova na Rychnovsku.

Nápoje, mošty, ovocné a zeleninové šťávy
FRESH-JUICES – Čerstvě lisované šťávy ze sezónních druhů ovoce a zeleniny (jablko, hruška, karotka, červená řepa, okurka..), byliny, bobulovité ovoce a exotika v kombinaci s čerstvým jablkem.
JZT FERMENTS – Přírodní, lahodná a zdravá kombucha. Fermentovaný nápoj z čaje obsahující probiotické kultury.
MINIMAL DELICATO – Burčák z Hustopeče, červené i bílé svařené víno, limonády z ovocných sirupů.
MOŠTOVÁNÍ DRYKK – Čerstvě lisovaná jablečná šťáva, horký mošty, ledová jablečná tříšť a jablečný ocet.
RYBÍZOVÉ VÍNO – Famózní víno z černého rybízu

Občerstvení, káva, čaj
ALEGRE KÁVA – Káva přímo od farmářů z Kostariky, Indonesie BIO, Keňi, Indie, Guatemaly a dalších zemí.
BIRDSONG COFFEE – … lesní bio káva s certifikací Bird Friendly®
BALKAN GRILL – Balkán burger, burek, grilovaná zelenina, lilek a cuketa s dresingem, kuřecí špíz, domácí špenátová pita a domácí koláč.
RADEK‘S KITCHEN – Zapékané Kubánské sendviče.
TEN BRAMBORÁK – Ty nejlepší bramboráky!
ZDRAVÍ V NÁS – Raw a vege občerstvení.

Nejbližší akce