Čeština English
obrázek

Vážení přátelé, na sezónu 2017-2018 se radnice Prahy 3 rozhodla vypsat výběrové řízení na nového organizátora FT Jiřák. Do výběrového řízení jsme se přihlásili a z rozhodnutí hodnotící komise MČ Praha 3 jsme se umístili na druhém místě za firmou Word Production, s. r. o.  Jako zakládající spolek FT Jiřák po sedmi letech, tedy 31. 12. 2016, odcházíme a péči o farmářské tržiště Jiřák přebere v následujících dvou letech jiný subjekt. Jak to tedy bude dál, nevíme, a neznáme ani všechny podrobnosti proběhlého rozhodnutí. Pokud bude něco nového, rádi vás budeme informovat.

Krátká rekapitulace a poděkování : Archetyp, z. s., oslovil na jaře 2010 (dopisem) MČ Praha 3 s žádostí pořádat na území Prahy 3 farmářské trhy. Po sérii jednání jsme s MČ Praha 3 uzavřeli smlouvu a od 8. září 2010 jsme tržiště zajišťovali organizačně i ideově. Nejprve byly otevřeny dva tržní dny v týdnu (středa a sobota), poté se přidal pátek a pak i čtvrtek. V roce 2014 se FT Jiřák stal právoplatným členem Asociace farmářských tržišť ČR a jako první tržiště v ČR (a možná i jediné) obsahuje tzv. lokální dokumentovanou certifikaci. FT Jiřák je know-how zapsaného spolku Archetyp.

Děkujeme tedy všem dosavadním návštěvníkům a samozřejmě i všem zúčastněným, kteří a které na provozu tržiště spolupracovali!

1 jahoda2 jahody3 jahody4 jahody5 jahod (13 hlasů, průměr: 4,54 z 5)
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Jiřák. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.