Čeština English

KULINÁŘSKÉ RECEPTY Z GASTRONOMICKÉ DÍLNY KOKO

Přátelé, tohle jsou recepty slečny Koko. Pokud se ptáte, co máme s Koko společného, tak je to původ některých surovin - ano, Koko ráda nakupuje na Jiřáku nebo na Náplavce a tady nás i oslovila. Sdílíme společný názor, že bychom měli na trhu vybírat to, co vyroste tady a v sezóně. Jde to i v kosmopolitní kuchyni a jde to v zimě. Na ukázku jsme vybrali pár takových receptů a ty ostatní najdete na jejím webu http://www.menudomu.cz.

Ještě upřesňujeme, že pravé kysané zelí ze sudu a bez konzerváčů najdete celý rok na Jiřáku, tak na Náplavce, stejně tak jako hovězí maso z farem s pastevním chovem, nebo pstruhy z kádí i filetované kousky. Přesné informace najdete na Seznamy farmářů a info, v šedém tlačítku, zde rovnou odkazy:
http://www.farmarsketrziste.cz/jirak/co-muzete-koupit-na-jiraku
http://www.farmarsketrziste.cz/naplavka/co-muzete-koupit-na-naplavce

A pak také v aktivním tlačítku "Nejbližší trh" vpravo nahoře, kde najdete před každým trhem aktualizovaný a detailní seznam účastníků.

Tafelspitz

Tafelspitz

Tradiční pokrm Rakouska-Uherska se dneska považuje za rakouské národní jídlo. Velkým milovníkem kusu zadního hovězího v polévce se zeleninou byl také císař František Josef I. ... Celý příspěvek

Spätzle s liškami & Podzimní Spätzle se zastřeným vejcem

Spätzle s liškami & Podzimní Spätzle se zastřeným vejcem

Ne vždycky je nutno bloumat po lesích a urputně doufat v hejno žlutých houbiček. Lišky dneska během sezony v dobré kvalitě i koupíte, tyhle jsem pořídila na farmářských trzích na Jiřáku v Praze... Celý příspěvek

Polévka z červené čočky se zelím a klobáskou

Polévka z červené čočky se zelím a klobáskou

Zaprvé je tahle polévka lepší než dobrý vyprošťovák. Zadruhé je skvělá. Kombinace červené čočky, chilli, zelí a norimberské klobásy je neodolatelná... Celý příspěvek

Vinná klobáska s pyré z brambor a červené čočky

Vinná klobáska s pyré z brambor a červené čočky

Vinná klobása k Vánocům prostě patří. Někteří ji obalují v mouce, jiní v trojobalu. Já zvolila přírodnější cestu. Trojobal totiž schovávám na kapra na Štedrý den večer... Celý příspěvek

Domácí hovězí sulc

Domácí hovězí sulc

Na sulc stačí kousek hovězího vhodného k vaření, ideálně takového, které rychle měkne, takže třeba přední a nebo kližka - ta sama o sobě také vytvoří vývar, který stačí jen doladit želatinou... Celý příspěvek

Pstruží filet s hráškovým pyré

Pstruží filet s hráškovým pyré

Při návštěvě restaurace Sarah Bernhardt v hotelu Paříž poblíž pražského Náměstí Republiky jsem byla trochu zklamaná – naservírovali mi tu totiž nedovařené brambory. Číšník se mi snažil ... Celý příspěvek