Čeština English
obrázek

Zabijačkové pochoutky na Farmářském trhu Heřmaňáku v sobotu 24. 2. (10-14 hodin)!
Zabijačkové pochoutky připraví  rodinné uzenářství, které už dobře známe: Uzenářská a řeznická výroba manželů Jaroslava a Jarmily Loužeckých. Rodina s radostí navázala na jméno řezníka a uzenáře Jaroslava Loužeckého st., který byl svým vyhlášeným řeznickým uměním dobře znám po celém Kladensku. Ten také přinesl starou tradici ruční práce a kvalitních surovin. Představit zabijačkové dobroty a popovídat přijede pan Loužecký osobně a těší se.
Bude celý běžný sortiment Loužeckých tak, jak jsme na něj zvyklí.
K TOMU NAVÍC :
Poctivý zabijačkový guláš s chlebem a černá polévka se bude podávat horké přímo na místě. Kdo si bude chtít vše vychutnat v teple domova, doporučujeme vzít s sebou do vlastních nádob: Skvělé jsou jídlonosiče, ale třeba i jen obyčejné zavařovací sklenice s dobrým víkem.
S sebou pak můžete vzít další zabijačkové dobroty: škvarkovou pomazánku, jitrnice, jelita, prejty, skvělý sulc, škvarky, uzený máslový špek, tlačenku, vepřovou kýtu, uzená masa, vepřové sádlo, vinnou klobásu, ovar.
Na zahřátí si dejte svařené horké víno, horký mošt bez alkoholu, anebo pivo, točený nefiltrovaný 12° ležák z minipivovaru Isao. 
Tuhle sobotu se musíme obejít bez čerstvé zeleniny a bez jablek z Ploskovic. Nízké teploty by je poškodily. 

ZELENINA, OVOCE, HOUBY
čerstvá zelenin a a ovoce kvůli zimě nepřijede
Sandorovi / Sušené a nakládané houby, místní lesní sběr
Moštárna Louny – jablečné mošty v lahvích i bag-in-boxech – vratné lahve

KVĚTINY
kvůli nízkým teplotám nepřijedou květiny

MLÉKO, VEJCE
Mlékárna Babina / mléko, jogurty, tvaroh, sýry, syrovátky, zákysy
Vajíčka Dvůr Kobylnice / vajíčka od slepic s výběhem, později i kuřecí

KAVÁRNA, CUKRÁRNA
Cukrárna Alchymista / káva, zákusky, cheescakes, nápoje
Cukrárna U Andělky / originální dorty a zákusky z Vysočiny

PEKAŘSTVÍ
Pekařství Bayer / kváskový žitný a špaldový chléb, ručně pletené housky, koláče, koláčky
Petite France / francouzské bagety, kváskové chleby
Štrúdly a vdolky / tradiční česká kuchyně
Tradiční slovenské pagáčky / slané a sladké tradiční recepty
České buchty / klasické i originální varianty

MASO
Ekofarma Babiny / vyzrálé biohovězí, domácí klobásky z biomasa, hovězí vývar
Uzenářství Loužecká / tradiční uzeniny: párky, šunky, klobásky, tlačenka, škvarky…
Salámy z Vysočiny / Lovecké a suché salámy vyráběné tradičními postupy a uzené na bukovém dřevu
Krůtí farma Zelenka Synek / krůtí maso přímo z farmy

DELIKATESY
Cejlonské koření / čerstvě mleté koření nejvyšší kvality, vanilka, curry, skořice a směsi bez soli, horký masala čaj do hrnku
Lozano Červenka / olivový olej, mandle, sušené mango a fíky ze španělsko-české rodinné farmy
Mama´s / česko-makedonský projekt, ajvary a další nakládané domácí speciality

OBČERSTVENÍ
Prague Jerk Station / Pikantní jamajský bůček z grilu (Jamaican Jerk Pork), Smažené kuře s domácíma nakládanýma papričkama (Buttermilk Fried Chicken with pickled peppers), Karibske Kari s batáty a cizrnou (Caribbean sweet potato curry)
Vinařství / lahvová archivní vína, horký svařák do porcelánu, burčák, rozlévané víno do sklenic a také s sebou domů
Točené pivo / Minipivovar Isao

1 jahoda2 jahody3 jahody4 jahody5 jahod (zatím nehodnoceno)
Loading...
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Heřmaňák, Přehled. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.