Čeština English
obrázek


V sobotu 24. 8. je poslední prázdninový trh – další je až 7. 9.
Nepřehlédněte premiéru super řeznictví U Kvardů, které možná znáte z Náplavky – pokud je tu hezky přivítáme, budou jezdit stále! 

Těšíme se na Yomon Food Truck, menu je dole… už teď se mi sbíhají sliny.  
Kozí farma Dřevec, mlékárna Bio Vavřinec a Hanka Marková s oleji a s vlastnoručně nakládanými olivami jsou neodolatelná nabídka. 
Květiny, zelenina, mikrozelenina a klíčky, ovoce, klobásky i salámky, biohovězí, ajvary i pekárna, taky nebudou chybět.  
 
Seznam účastníků 24. 8.:
ZELENINA, BYLINY, OVOCE
Zelenina a byliny Šťastných / sezónní zelenina, byliny, saláty.
Sady Bílé Podolí / mošty, jablka, třešně, sušené ovoce, ořechy.
Adam Vlasák / mikrogreens a klíčky.

KVĚTINY
Květinářství Dřísy / pivoňky, luční květiny, sazenice, zahradní květiny výhradně z českých zdrojů.
Lesem / květinářství, floristika a designové drobnosti

MLÉKO, VEJCE
Bio Vavřinec / mléko, jogurty, tvaroh, sýry, syrovátky, zákysy v biokvalitě.
Dvůr Kobylnice / vajíčka od slepic s volným výběhem, kuřecí maso.
Kozí farma Dřevec / kozí sýry, mléko, tvarohy.

KAVÁRNA, CUKRÁRNA
Cukrárna Alchymista / káva, zákusky, cheescakes, nápoje.

PEKAŘSTVÍ
Pekařství Kejval / kváskový a žitný chléb, rohlíky, ručně pletené housky, koláče.
České buchty, Slovenské pagáčky, Štrůdly / tradiční i netradiční pečivo: slovenské pagáčky, palačinky, buchty, štrůdly klasické i netradiční.

MASO
Uzenářství U Kvardů / tradiční uzeniny a paštiky, uzená masa.
Francouzské klobásky / lahůdkové tradiční delikatesy. 
Salámy z Vysočiny / lovečák, vysočina a klobásy uzené na bukovém dřevu. 
Ekofarma Babiny / vyzrálé biohovězí, domácí klobásky z biomasa, hovězí vývar.

DELIKATESY
Hany´s oleje / konopný, olivový, lněný, dýňový, slunečnicový panenský olej, domácí nakládané olivy, sušená rajčata s mořskou solí.
Mama´s /česko-makedonský projekt: ajvary, lutenica a balkánské lahůdky. 

OBČERSTVENÍ
Yomon Food Truck / Menu na sobotu 24.8.: 
*Miso ramen – nudle zalité pomalu taženým vývarem, podávané s marinovaným vejcem, naloženou zeleninou, nori řasou a porcini olejem; ve verzi s křehkým bůčkem nebo pečenou dýní
*Hiyashi chuka (Cold ramen) – nudle zalité svěží sezamovo-zázvorovou omáčkou, podávané s marinouvaným vejcem, pečeným rajčatem, naloženou zeleninou a nori řasou
*Open sandwich s marockým humusem, domácí naloženou zeleninou, klíčky a houbovým olejem

Vinařství Bukovský / víno, vinné střiky, dynamická vína, vinné džemy a hořčice.

ŘEMESLO
Háčkované, šité a pletené věcičky, byliny a květiny / paní Kvíčerová 

1 jahoda2 jahody3 jahody4 jahody5 jahod (zatím nehodnoceno)
Loading...
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Heřmaňák, Přehled. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.