Čeština English
obrázek

V sobotu 23.2. by vás mohlo zajímat:
ŽIVÁ MUZIKA (trio Typical Stereo) od 11 hodin.
ZAB Heřmaňák – čekají vás zabijačkové hody od rodinného řeznictví Loužeckých,
od 9 – 13 hodin.
Rodina Loužeckých navázala na jméno řezníka a uzenáře Jaroslava Loužeckého st., který byl svým vyhlášeným řeznickým uměním dobře znám po celém Kladensku. Ten také přinesl starou tradici ruční práce a kvalitních surovin. Kromě uzenářských lahůdek bude poctivý zabijačkový guláš s chlebem a černá polévka, horké přímo na místě. Kdo si bude chtít vše vychutnat v teple domova, doporučujeme vzít s sebou do vlastních nádob (výborné jsou jídlonosiče, ale třeba i jen obyčejné zavařovací sklenice s víkem). Na místě anebo s sebou pak můžete vzít další zabijačkové dobroty: škvarkovou pomazánku, jitrnice, jelita, prejty, skvělý sulc, škvarky, uzený máslový špek, tlačenku, vepřovou kýtu, uzená masa, vepřové sádlo, vinnou klobásu, ovar.
K tomu na zahřátí dejte svařené horké víno, horký mošt bez alkoholu, anebo točený nefiltrovaný ležák!
Cukrářství u Andělky z Počátek na Vysočině – originální zákusky, dorty, domácí sušenky
Hanys Oleje – nakládané olivy, panenské oleje (ostropeřcový, makový, řepkový, slunečnicový olej, lněný olej, dýňový olej).

Seznam na 23.2.:
ZELENINA A HOUBY 
Zelenina a byliny Šťastných / sezónní zelenina, byliny, saláty, houby.
Veronika a Štěpán nepřijedou kvůli ranním mrazíkům, které  by mohly poškodit jejich (a vaši) zeleninu.  
Sady Bílé Podolí / mošty, jablka, hrušky, sušené ovoce, ořechy.
DRYKK / čerstvě lisovaný mošt.

KVĚTINY
Květinářství Dřísy / řezané tulipány, narcisky, hrnkové petrklíče

MLÉKO, VEJCE
Farma Bio Vavřinec / mléko, jogurty, tvaroh, sýry, syrovátky, zákysy v biokvalitě.
Dvůr Kobylnice / vajíčka od slepic s volným výběhem, domácí máslo ghí.
Slovenská rodinná Likavčan

KAVÁRNA, CUKRÁRNA
Cukrárna Alchymista / káva, zákusky, cheescakes, nápoje.
Cukrárna U Andělky / originální zákusy, dorty.
Cukrářství U šupinky / minivěnečky, minivětrníky, minikremrole.

PEKAŘSTVÍ
Pekařství Kejval / kváskový a žitný chléb, rohlíky, ručně pletené housky, knedlíky mnoha druhů.
Buchty, Pagáčky a Štrůdly / kremrole, buchty klasické i originální varianty, pagáčky se škvarky, se zelím, s olivami, se sýrem, štrůdly klasické i netradiční.

MASO
Ekofarma Babiny / vyzrálé biohovězí, domácí klobásky z biomasa, hovězí vývar.
Uzenářství Loužeckých / tradiční uzeniny a paštiky, uzená masa.
Salámy z Vysočiny / salámy typu lovečák, vysočina, a klobásky uzené na bukovém dřevě.

DELIKATESY
Hany´s Oleje / olivový olej, čerstvě lisovaný konopný a lněný olej a nakládané olivy.
Chilli Náčelník / Omáčky s chilli v exkluzivních kombinacích s ananasem, jahodami, zeleninou, cibulí. Chilli koření ve 3 různých směsích, utopenci a karbanátky v chilli nálevech.
MAMA´S / česko – makedonský projekt, lahůdkové tradiční ajvary, čatní a pikantní zelenina.
Farma Krišnův Dvůr / mouky pěstované ekologicky nebo v biokvalitě, mleté na kamenném mlýně (pšeničná, žitná, ječná, rýžová,..), celozrnné sušenky, cizrnové dezerty, kokosky, zapečené müsli, hrachové křupky

OBČERSTVENÍ
Vinařství David Chocholatý a minipivovar / svařené víno a lahvovaná vína, pivo.

1 jahoda2 jahody3 jahody4 jahody5 jahod (1 hlasů, průměr: 3,00 z 5)
Loading...
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Heřmaňák, Přehled. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.