Čeština English
obrázek

V sobotu 4. 5. by vás mohlo zajímat:

Všimli jste si, že na trhu přibyly microgreens a klíčky?
Bílý i zelený chřest, sezónní lahůdka z Hostína u Vojkovic.
Cejlonské koření – možnost přinést rovnou vlastní sáčky nebo skleničky na koření.
Hanka Marková a její Hany´s oleje – možnost stočit olej nebo odnést rajčata i nakládané olivy ve vlastních skleničkách – věřte mi, v ledničce vydrží i měsíc. Kromě stáčených tu můžete nakoupit oleje i v lahvích (konopný, olivový, lněný, dýňový, slunečnicový panenský olej), domácí nakládané olivy, sušená rajčata s mořskou solí dostanete u Hanky i když nemáte vlastní nádobu.
Kozí farma Dřevec přiveze lahodné kozí sýry, a k snídani nebo na ochutnání si tu můžete dát i hrneček mléka.

Seznam účastníků 4. 5.:
ZELENINA A OVOCE:
Zelenina a byliny Šťastných / sezónní zelenina, byliny, saláty, chřest.
Sady Bílé Podolí / mošty, jablka, hrušky, sušené ovoce, ořechy.
DRYKK / čerstvě lisovaný mošt.
Adam Vlasák / mikrogreens a klíčky.

KVĚTINY
Květinářství Dřísy / řezané tulipány, narcisky, hrnkové jarní květinky.

MLÉKO, VEJCE
Mlékárna Babina / mléko, jogurty, tvaroh, sýry, syrovátky, zákysy.
Vesecký / vajíčka od slepic s volným výběhem.
Kozí farma Dřevec / kozí sýry, mléko, tvarohy.
Farma Likavčan / ovčí sýry, sýrové nitě, oštiepky z Nízkých Tater.

KAVÁRNA, CUKRÁRNA
Cukrárna Alchymista / káva, zákusky, cheescakes, nápoje.
Cukrářství U šupinky / minizákusky: větrníky, věnečky, trubičky, laskonky, dorty.

PEKAŘSTVÍ
Pekařství Kejval / kváskový a žitný chléb, rohlíky, ručně pletené housky, koláče.
České buchty, Slovenské pagáčky, Štrůdly / beránky, mazance, buchty, štrůdly klasické i netradiční.

MASO
Ekofarma Babiny / vyzrálé biohovězí, domácí klobásky z biomasa, hovězí vývar.
Uzenářství Loužeckých / tradiční uzeniny a paštiky, uzená masa.
Salámy z Vysočiny / salámy typu lovečák, vysočina, a klobásky uzené na bukovém dřevě.

DELIKATESY
Hany´s oleje / konopný, olivový, lněný, dýňový, slunečnicový panenský olej, domácí nakládané olivy, sušená rajčata s mořskou solí.
MAMMA´S / česko – makedonský projekt, lahůdkové tradiční ajvary, čatní a pikantní zelenina.
Marmeládový mlýn / sirupy, džemy, marmelády.
Krišnův Dvůr / mouky pěstované ekologicky nebo v biokvalitě, mleté na kamenném mlýně (pšeničná, žitná, ječná, rýžová,..), celozrnné sušenky, cizrnové dezerty, kokosky, zapečené müsli, hrachové křupky.
Cejlonské koření / exotické koření, čaj masala.

OBČERSTVENÍ
Vinařství Vít Sedláček a minipivovar Isao.

1 jahoda2 jahody3 jahody4 jahody5 jahod (1 hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading...
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Heřmaňák, Přehled. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.